Problem z Rugby Challenge (dziwne)

P

polmen89

Gość
Witajcie!

Zwracam się do Was z nietypowym problemem. Już na samym starcie wiem, że nie spełniam minimalnych warunków gry. Mój komp to:

AMD Athlon(tm) Dual Core Processor 4450e
2x 2.3 GHz
RAM 4gb
Microsoft Windows 7 Ultimate Edition (build 7600), 32-bit
GeForce GTS 450
NVIDIA High Definition Audio.

Nie spełniam jednego warunku- gra obsługuje: Minimum: Intel 2.2 GHz Dual-Core or AMD 2.5 GHz Dual-Core.

Postanowiłem zaryzykować i zainstalować grę. Gra sie włączyła. Pojawia się intro- pojawiają się problemy z dźwiękiem, obraz dzieli się pod skosem na dwie części- jedna czarna, w drugiej widać fragmenty intra. Nie mozna przeskoczyć tego fragmentu. Czy to nie dziwne?
Może jestem w błędzie, ale czy intro mimo wszystko nie powinno dzialać dobrze? A może to oznaka jakiegoś innego problemu, który mam z kompem, a o którego istnieniu nawet nie wiem?... W sumie mało brakuje mi do minimalnych wymagań tej gry...

Proszę pomóżcie. Będę wdzięczny za wszelką pomoc.

PS. Po zainstalowaniu gry wykoczył błąd, że brakuje pliku: d3dx9 42 .dll. zainstalowałem i nic. Podobnie nic nie dało zainstalowanie nowego net framework.
O co kaman? :)

Rozumiem że post Admini powinni już zamknąć bo sprawa została wyjaśniona :) :P

Witaj!

Rozumiem, że masz problem z uruchomieniem gry na sprzęcie, który nie spełnia w pełni jej minimalnych wymagań. Oto kilka sugestii, które mogą pomóc:

1. **Sterowniki i DirectX**: Upewnij się, że masz zainstalowane najnowsze sterowniki karty graficznej oraz zaktualizowaną wersję DirectX. Czasem brakujące pliki, takie jak d3dx9_42.dll, są związane z nieaktualnym DirectX.

2. **Ustawienia grafiki**: Spróbuj uruchomić grę w niższych ustawieniach graficznych. Przejdź do ustawień gry i obniż jakość grafiki, rozdzielczość i wyłącz zbędne efekty wizualne. To może pomóc w płynniejszym działaniu gry nawet poniżej minimalnych wymagań.

3. **Kompatybilność**: Spróbuj uruchomić grę w trybie zgodności. Kliknij prawym przyciskiem myszy na ikonę uruchamiającą grę, wybierz Właściwości, potem kartę Zgodność i zaznacz opcję uruchamiania w trybie zgodności z systemem Windows XP (lub inną opcją, która mogłaby pomóc).

Zdaję sobie sprawę, że Twój sprzęt jest blisko minimalnych wymagań, ale czasami te drobne poprawki mogą zrobić różnicę. Mam nadzieję, że któreś z tych rozwiązań poprawi sytuację!

Back
Do góry