Na czym pójdzie mi...

Morasha

Użytkownik
Na czym pojdzie mi Naruto Ultimate Ninja Storm 4 bez scinek na najwyższych? Chodzi mi o ramy, procesor, itp...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mówisz o 30fps czy 60fps?
Jeśli o 60fps to może mocnego kompa do tego nie trzeba. Ale nie widzę żadnych konkretnych testów na ten temat, może poczekaj kilka dni i googluj w międzyczasie...
Mówisz o 30fps czy 60fps?
Jeśli o 60fps to może mocnego kompa do tego nie trzeba. Ale nie widzę żadnych konkretnych testów na ten temat, może poczekaj kilka dni i googluj w międzyczasie...

Głównie chodzi mi o to, by płynnie chodziło :)

30 FPS to zdecydowanie za mało, wcale płynnie się nie gra przy takim frame rate. 60 to minimum. W moim odczuciu jak grałem kiedyś w AC:BF to spadek w okolice 50fps był dla mnie już znacząco zauważalny.
Zrobiłem kiedyś błąd kupując kartę graficzną, która ma tylko 2GB VRAM. Dlatego przy zakupie warto się zastanowić dwa razy czy to nie będzie za mało, skoro trend szybko się zmienia i coraz to wyższe wymagania mają gry.

30 FPS to zdecydowanie za mało, wcale płynnie się nie gra przy takim frame rate. 60 to minimum. W moim odczuciu jak grałem kiedyś w AC:BF to spadek w okolice 50fps był dla mnie już znacząco zauważalny.
Zrobiłem kiedyś błąd kupując kartę graficzną, która ma tylko 2GB VRAM. Dlatego przy zakupie warto się zastanowić dwa razy czy to nie będzie za mało, skoro trend szybko się zmienia i coraz to wyższe wymagania mają gry.
Mówimy tu o Naruto Shippuuden UNS4, nie o CS:GO. Sam często wole mieć powyżej 60fps, ale gdy grałem w UNS4 po premierze to do 30fps przyzwyczaiłem się dość szybko. 2GB VRAM na dzisiejsze standardy to mało (nawet 4GB zaczyna być niewystarczające do grania na max detalach w niektóre gry), ale ta gra więcej niż 2GB nie będzie potrzebowała. Oczywiście to nie znaczy, że powinien brać kartę 2GB do nowego zestawu :p

Back
Do góry