Jakiego macie Antywirusa

Rok temu na urlopie zrobilem test antyvirkow :D, co dzien instalowalem innego i zostalem przy ESET, malo ingeruje w system, szybki, czeste aktualizacje rozbudowane ustawienia w polaczeniu z AdBlockerem z FF sprawia ze komputer jest czysty jak lza, no i najwazniejsza sprawa na licencji testowej mozemy uzywac go za darmo - dozywotnio! ;)

Nie jestem fanem antywirusów. Mój kumpel programista zawsze twierdził że jeżeli myślimy i nie wchodzimy na "dziwne" strony nic nam nie zagraża. Jeśli już muszę używać to kaspersky raz na 3 miesiące przeskanuje wersja trial i mam spokój. Użytkowałem jego pełną wersje kiedyś na lapku i przez 2 lata nie było z nim problemu.
Odradzam za to avasta kilka systemów straciłem dzięki jego niezawodności. Zawsze mnie dziwi dlaczego w testach wypada tak dobrze.

Twój kumpel programista zapomnial dodac, ze dziwne strony to nie jedyna metoda na dostanie sie nieporzadanego oprogramowania do twojego komputera, antyvirus nie zostal wymyslony po to zeby byc :) tylko sluzy konkretnemu celowi, oprocz virusow sa tez trojany, keylogery i masa skryptow, ktore ukrywaja sie pod roznego rodzaju plikami itp. Instalowanie co jakis czas antyvirusa i skanowanie komputera to tak jak przyjmowanie szczepionki na ospe podczas jej trwania.

Chcesz fotkę z keylogerem ? Mam kilka na kompie :) Pewnie lepiej od każdego z nas orientuje się ponieważ pracuje w firmach mocno narażonych na ataki

Znam zagrożenia w świecie internetu. Nie musisz mnie uświadamiać jakie one są. Nie wiem.

Emmmm... może wracając do pytania w temacie.
Używam AVG. Nie miałem żadnych problemów. 10/10

Hmm, ja mam G Data IS 2015. Na rok za free dla czytelnikow KŚ :D
A że czytam komputer świat często, to mam free antywiruska :D

Przepraszam za lekki odkop.

Hearsher pożycz no gazetkę :D
Przynajmniej powiedz jaki numer.

Aktualnie dostałem nowego kompa z McAfee IS
Taki sobie, ale wirusy łapie. Ciągle... ale łapie :D

O super Ci się udało z tą G Data a powiedz mi czy to dalej jest jeszcze dostępne ? Bo w sumie późno ten temat odwiedziłem, kiedyś jeszcze w jakiejś gazecie był dołączony Kaspersky. Teraz ja to korzystam z darmowego antywirusa co uważam, że już nie odstaje od tych płatnych a jest to mianowicie Comodo.

Przegapiłem ten numer komputer świata niestety...Zawsze mi coś przepadnie bo chyba pamiętam, że w gazecie Rzeczpospolita był za free Kaspersky heeh Obecnie korzystam z darmowego pakietu Avasta i wiem, że on jest trochę dziurawy ale w necie zawsze jestem czujny i patrzę na co wchodzę i klikam

Moją opinię wyrażę a dokładniej jaki antywirus może być dobry jak jest darmowy to już się przecież coś nie zgadza..Żaden moim zdaniem : ) Ja korzystam teraz z eseta noda 32. Bardzo lekki antywirus i jak u mnie na kompie jest uruchomiony to nawet taki lekki, że nic mi nie zamula w porównaniu do np. nortona czy gdata jak wcześniej miałem.

Ja używam darmowego Avasta chociaż, wiem, że może nie zachwyca w testach programów antywirusowym, ale w moim przypadku jest wystarczający. Po prostu staram się unikać ryzykownych zachowań w internecie.

Ale wiesz jest ryzyko jest zabawa X D zdecydowanie odradzam tego AVasta bo co jak co ale ten antywirus jest dziurawy jeszcze bardziej jak darmowy AVG. Ja z płatnych nie korzystam bo przed żadnym wirusem czy trojanem nie ma ochrony żadnej i mam zainstalowanego Comodo

Back
Do góry