Jakiego macie Antywirusa

W

Wiedmak

Gość
Podzielcie się informacją ,jakiego macie antywirusa i oceńcie jego funkcjonalność :)

Jakiś czas temu miałem Pandę 2012 - daje 5/10, bo wiele przepuszczała

Obecnie po wygaśnięciu licencji mam COMODO - darmowy i szczere 9/10 - polecam xd

Nie mam żadnego.
Wystarczy skanerem przelecieć raz na tydzień i mieć mózg (nie ściągać wszystkiego co się da).

Fakt, ale wiesz , że czasem wirus wgrywa się sam z siebie, np. poprzez wejście na stronę? (Wirus w przypadku strony jest ukryty w "ciasteczku")

ESET Nod32 Antivirus, chyba najlepszy antywirus z jakiego kiedy kolwiek korzystałem. Nie zamula peceta no i jest skuteczny.

Antywirus sam w sobie jest wirusem, bo jak inaczej miałby łapać nasze wiruski ?
Używam Kaspersky Pure, największe gówno jakie może być...wszystko blokuje i wszędzie widzi wirusa ^^
Jak tylko skończy mi się licencja to go usuwam i zostaje przy FireWallu z windowsa i wystarczy :)

OGarr n Aifam napisał:
Jak tylko skończy mi się licencja to go usuwam i zostaje przy FireWallu z windowsa i wystarczy :)

Firewall może i jest dobrą zaporą, ale tylko wtedy, gdy masz oryginalnego Windowsa i ciągle go aktualizujesz.

Ja używam teraz Avasta (tak jak Matii :P) daje na niego 10/10, bo jest najlepszy

Kiedyś miałem Norton Antywirus, był kitowy, daje na niego 2/10 :P

ja mam caly czas pakiet comodo i wszedzie go ostatnio instaluje ;)

avasta to jeszcze tego starego w miare lubilem ale te nowe 5/6 co gdzie go zainstaluje to po restarcie sam sie wylacza i nic nie mozna wlaczyc w nim...

Obecnie również mam Avasta. Wcześniej miałem chwile Kasperskiego a potem Nod'a :) Zgodzę się z Fraserem- Nod służył mi bardzo dobrze :)

Smart Security będzie Ci służył jeszcze bardziej. Te badziewie wykryło mojego Keyloggera :<.

Nie no sorry za te odkopywanie tego tematu (fakt ja upominałem żeby tego nie robić :lol: ).
Ja tak jak celes mam pakiet COMODO, naprawdę polecam!
Co do avasta, miałem go jeszcze około 20 marca, ale skasowałem, bo w GTA SA przez te g*wno nie działała mi myszka :cry: .
Avasta 5 oceniam na 6/10

Comodo jest dobre ale firewall, w AV lepiej zainswestować w avasta lub avire.

Ja mam avire, szału nie ma ale jest ok ;) Ma lepszą wykrywalność od avasta podobno wg. testow ;)

Dumny posiadacz Avasta (jak połowa tego forum). Gimbusy niech mówią swoje, nie używali, a pieprzą, że zły jest. Ja tam jestem niezwykle zadowolony z tegoż programu i nie zamienię go na żaden inny z gamy darmowych AV.

ninja666 napisał:
Dumny posiadacz Avasta (jak połowa tego forum). Gimbusy niech mówią swoje, nie używali, a pieprzą, że zły jest. Ja tam jestem niezwykle zadowolony z tegoż programu i nie zamienię go na żaden inny z gamy darmowych AV.

Avira ma lepszą wykrywalność z darmowych, avast był hejtowany jakies pare lat temu, teraz znacznie sie poprawił i jest dobrym wyborem ;)

d3v napisał:
Avira ma lepszą wykrywalność z darmowych

Czy to czasem nie jest ten, co wysyłał ci spam od "Pana Hackera" (czy jakoś tak), twierdzącego, że włamał ci się do sieci, bo twoja darmowa wersja była za słabą ochroną?

ninja666 napisał:
d3v napisał:
Avira ma lepszą wykrywalność z darmowych

Czy to czasem nie jest ten, co wysyłał ci spam od "Pana Hackera" (czy jakoś tak), twierdzącego, że włamał ci się do sieci, bo twoja darmowa wersja była za słabą ochroną?

nic mi o tym nie wiadomo? Raczej wątpie. Avira uchodzi za raczej poważaną firmę, na początku wyskakuje zawsze reklama po uruchomieniu jej i tyle ;) Jeśli jednak znalazłbyś źródło tego o czym mówisz, mógłbyś powiedzieć więcej bo mnie zaciekawiłeś.

Back
Do góry