Czy rozmiar monitora wpływa na jakość nagrywa gier ?

K

Kulfoneek

Gość
Mam pytanie, bo mam na daną chwilę nie za duży monitor (18,5"), a maksymalna rozdzielczość to 1360x768 i chodzi mi o to, że gdy nagrywam z jakiejś gry przy dobrych parametrach komputera, nie osiągam dobrej jakości i płynności. Czy może wpływać na to właśnie monitor ? (renderowane w 720p60 YT)

Dokładnie! Dlatego właśnie ja kiedy zdecydowałem się nagrywać najpierw zainwestowałem w dobry monitor z http://www.lg.com/pl/dla-gracza! Fakt, że nie zawsze są to tanie rzeczy, ale wychodzę z założenia, że jak już coś robić profesjonalnie to na całego albo wcale ;) A teraz w styczniu są jeszcze fajne promocje w sklepach RTV więc może uda Ci się złapać jakąś okazję ;)

jeżeli masz dobre podzespoły przystosowane w jakimś stopniu do renderowania filmów itp, to spokojnie możesz pokusić się o monitor FHD i na YT nagrywać w 1080p60, tylko czas renderowania będzie bardzo długi, natomiast Twoi widzowie będą zadowoleni z jakości nagranych materiałów ;) nie zapominajmy też o tym żeby gra chodziła płynnie bez przycięć, mówimy tu o 60fps przynajmniej, problemy związane z jakością materiału może być spowodowana:
  • złym dobraniem parametrów przy renderowaniu
  • słabym sprzętem
osobiście miałem te same problemy, ale wymiana komputera i podzespołów z TOPu przyniosły rezultaty :)

Ostatnia edycja:
Back
Do góry