Błąd wchodzenia na profil gracza

M

mrspoko

Gość
Mam problem gdy wchodzę na jakiś profil gracza nawet na swój jak wchodzę to mi się wyświetla- Fatal error: Call to a member function user_id() on a non-object in /home/firmamat/ftp/gamesboard/library/class.users.php on line 67

Aha myślałem że tylko u mnie tak jest dziękuje za odpowiedzi i mam nadzieje że to naprawicie

Wygląda na to, że błąd, który opisujesz, jest związany z problemem w kodzie PHP strony, której używasz. Oto kilka sugestii, które mogą Ci pomóc rozwiązać ten problem:

1. **Sprawdź, czy obiekt jest poprawnie inicjalizowany**: Błąd "Call to a member function on a non-object" sugeruje, że PHP próbuje wywołać metodę na czymś, co nie jest obiektem. Upewnij się, że zmienna, na której wywoływana jest metoda `user_id()`, jest poprawnie zainicjowana jako obiekt.

2. **Dodaj sprawdzanie, czy obiekt istnieje**: Przed wywołaniem metody `user_id()`, możesz sprawdzić, czy zmienna jest rzeczywiście obiektem. Można to zrobić przy użyciu instrukcji warunkowej, na przykład:

```php
if (is_object($user)) {
$userId = $user->user_id();
} else {
// Obsłuż błąd, np. wyświetl komunikat o błędzie lub zaloguj problem
}
```

3. **Debuguj problem**: Dodaj logowanie lub wyświetlanie dodatkowych informacji diagnostycznych, aby śledzić, dlaczego zmienna nie jest obiektem. Mogą to być informacje takie jak typ zmiennej lub miejsce, w którym zmienna jest inicjowana.

Jeśli to możliwe, skontaktuj się również z deweloperem lub administratorem systemu, aby dostarczyć szczegółowe informacje na temat problemu, co może przyspieszyć znalezienie rozwiązania.

Back
Do góry