Jest to projekt który ma na celu odświeżenie naszego ukochanego Enemy Territory. Co prawda nie ma żadnej wersji open beta aby każdy mógł przetestować jednak od czasu do czasu ktoś się lituje i wrzuca kilka screenów.
Oto one.
Ani się konta pomyliły xd.
Co do odświeżonej wersji:
- instalka musi być nowa
- patche pewnie będą ale już nie nasze 2.60 i 2.60b :P
- zostaną te same mapy
- odświeżone tekstury i lepsza grafika
- stare mapy powinny pasować bez większych problemów ( tylko tu nie jestem w 100% pewny)
Zapewne będzie możliwość ale miejmy nadzieję, że xreal-et będzie cieszyło się większą popularnością. Z resztą to ma być upgrade graficzny + jakieś tam dodatki ale bez ingerencji w gameplay. Bynajmniej takie jest założenie całego projektu.
jeśli nie będzie takiej możliwości ET na pewno straci sporą rzeszę fanów... i na pewno zyska kolejnych... gorzej jeśli wtedy cała gra straci swój urok :/
skoro udostępnili kod źródłowy to naprawdę nie ma co na nich liczyć
chyba, że po prostu już nie mieli siły do tej gry i postawili na ambitnych graczy-fanatyków
Jeśli mnie pamięć nie myli to było podobnie w przypadku Quake'a III. Udostępnili kod a później pojawił się Quake Live który znowu wybił Quake'a na toplistę najlepszych esportowych gier.
A co za tym idzie spadek FPS :cry: Moim zdaniem, odświeżanie takiej gry nie ma dużego sensu. Lepszym rozwiązaniem byłoby stworzenie czegoś nowego zawierającego w sobie dynamikę taką jaka jest w ET + nowa grafika dorównująca najnowszym grom. Jeśli faktycznie grafika będzie tak "świecąca" jak na tych screenach to niestety będzie to utrudnieniem w grze (no chyba, że będziemy mogli wyłączyć "świecidełka"). Podsumowując mam mieszane uczucia co do tego projektu. Jeśli jednak ma to przyciągnąć większą ilość graczy, to czemu nie : DDDD
Oh hello m8 ;P. Thanks for posty :P I see that goole translate is usefull :D.
Udało mi się w końcu zainstalować et-xreal poprawnie i powiem, że zapowiada się całkiem dobrze :). Jeśli o tekstury chodzi to ten efekt blasku na teksturach jest niewidoczny za to na modelach broni pozostał.
Podaj link do instalki. Jestem bardzo ciekawy jak im to wyszlo no i inni userzy beda mogli przetestowac odmlodzonego stauszka, zobaczymy jakie beda opinie na jego temat