News Transfery już możliwe? Gdzie najlepiej przenieść postać wedle swoich potrzeb i czasu.

main image
20 Października w godzinach wieczornych została dodana nowa aktualizacja 1.0.3 do New World. Wprowadzająca nowe poprawki w grze oraz umożliwiająca transfer postaci między serwerami, bez względu na region. Co musimy zrobić aby opcja była dla nas dostępna?

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Na serwer naszego wyboru przejdzie z nami cały rozwój postaci (profesje, mistrzostwa broni), ekwipunek ze złotem (magazyn też), domy z ozdobami oraz postępy w misjach. Jedyne co nie zostanie przeniesione to lista znajomych ponieważ jest ona przypisana do konkretnego świata. Amazon Games gwarantuje tylko jeden darmowy transfer, za każdy następny będziemy musieli zapłacić walutą w sklepie gry.

<figure class="aligncenter size-large">
xf_attachmentDGIYrk.webp
</figure>

Pozostaje pytanie na jaki serwer się przenieść? Wielu graczy wymaga różnych oczekiwań względem gry ale nie martwcie się na zaś. Statystyki podane przez studio Amazon Games i kilka zdań z mojego doświadczenia może pomogą wam w wyborze.

xf_attachmentvvBoiU.webp
</figure>

Jeśli chcecie grać głównie z rodakami, najlepszą opcją będzie Karkar który już przed premierą został ogłoszony serwerem polsko-angielskim w regionie Europy. Liczba graczy wieczorem sięga prawie 2000, a kolejki w ciągu ostatnich dni nie przekraczają 50 osób nawet w godzinach szczytu. Dla osób z cierpliwością, z powodu długiego oczekiwania na zalogowanie się popołudniu i wieczorami ale za to dużej ilości graczy już od południa, zapraszam na serwer Hellheim bijący rekordy populacji. Podobnymi ale trochę mniej zaludnionymi są Hyperborea, Midgard i Asgard. Jeśli jednak interesuje was mieszana społeczność europejska bez długiego czasu oczekiwania w kolejkach, a wciąż z dużą ilością graczy do zabawy, dobrym wyborem będzie Niflheim, Amenti albo Bifrost. Poniżej zdjęcie statystyk graczy online na serwerach Europy Centralnej z dzisiaj godziny 15:00.

xf_attachment0Suh1E.webp
</figure>

Mam nadzieję, że tym krótkim artykułem pomogłem komuś w dokonaniu wyboru. Do zobaczenia w Aeternum!

Attachments

• xf_attachmentSxBKL9.webp
    xf_attachmentSxBKL9.webp
    174 KB · Wyś: 75

Spis treści

Back
Do góry