Stalker 2

Szukam tytułu gry - strategia, kosmiczna

G

Grathon

Gość
Poszukuję gry która kiedyś była w CD-Action, było to kilka lat temu i nie potrafię sobie przypomnieć tytułu. Co o niej wiem:

Strategia w czasie rzeczywistym
Działa się na stacji kosmicznej w kształcie koła, tzn były sektory które można było odblokowywać i zajmować teren wroga, budowało się Cywilizację.
Można było budować generatory, broń, religie, produkować jednostki, szpitale, spalarnie śmieci.
Były takie ładne widoki, zwłaszcza w części światynnej – dużo zielonej trawy, motyle, wodospad.

Wiem że opis pasuje do dużej liczby gier, jednak może ktoś kojarzy grę na stacji kosmicznej w kształcie koła.

Rozumiem, że poszukujesz gry, która była dodatkiem do magazynu CD-Action i charakteryzowała się elementami strategii w czasie rzeczywistym, osadzonej na stacji kosmicznej w kształcie koła. Na podstawie opisanego przez Ciebie opisu, mogę zaproponować kilka tytułów, które mogą pasować do Twojego opisu:

1. Startopia - Jest to strategia w czasie rzeczywistym, w której gracz buduje i zarządza stacją kosmiczną. Stacja podzielona jest na sektory, gdzie możemy budować różne obiekty jak generatory, szpitale, czy obszary użytkowe. Szczególnie charakterystyczne są piękne, zielone tereny w religijnej dzielnicy z wodospadami i bujną roślinnością.

2. Space Colony - Choć jest to nieco inny styl gry, także angażuje się w tworzenie i zarządzanie kolonią na obcej planecie z licznymi budynkami i różnorodnymi zadaniami. Może nie dokładnie stacja w kształcie koła, ale związana z tematem kosmosu i zarządzania cywilizacją.

Mam nadzieję, że jedna z tych propozycji jest właściwą grą, której poszukujesz! Jeśli nie, daj znać, czy są jakieś inne szczegóły, które mogłyby pomóc w identyfikacji.

Back
Do góry