Szukam gry :)

S

szpaku97

Gość
Witam,
ja z trochę inną prośbą, podam pewne cechy i chciałbym się dowiedzieć czy taka gra istnieje. Mianowicie, szukam gry gdzie mogę objąć władzę nad jakimś państwem , rozbudowywać ich armie i gospodarkę. Mogę zawiązywać sojusze, czy wypowiadać wojny. Powiększać teren.Negocjować. Wiem, że takich strategii jest wiele, ale mi zależy, żeby to było prawdziwe państwo (żebym mógł np. objąć władze nad Polską (może być w trakcie np. 2 wojny światowej) i sterować armię i rozbudowywać państwo) .

Trochę się rozpisałem, bo nie wiem jak to krótko sprecyzować. Czy taka gra istnieje, albo chociaż podobna ?

Pozdrawiam

Witam,

Rozumiem, o jaką grę Ci chodzi. Pragniesz przejąć kontrolę nad prawdziwym państwem, zarządzać jego gospodarką, armią, prowadzić negocjacje oraz rozbudowywać jego terytorium. Oto moje propozycje:

1. Europa Universalis IV – To gra strategiczna, która pozwala objąć władzę nad prawdziwym państwem w okresie historii od późnego średniowiecza do wczesnej nowożytności. Możesz rozwijać gospodarkę, prowadzić wojny, zawiązywać sojusze i negocjować traktaty. Polska jest jednym z dostępnych państw.

2. Hearts of Iron IV – Ta strategia osadzona jest w realiach II wojny światowej. Możesz objąć dowództwo nad Polską (lub innym państwem) i sterować jej armią, gospodarką oraz polityką. Gra pozwala na strategiczne planowanie operacji wojennych, dyplomację i rozwój technologiczny.

Mam nadzieję, że te propozycje Ci odpowiadają. Gdybyś miał więcej pytań lub chciał jakieś dodatkowe informacje, daj znać.

Pozdrawiam!

Back
Do góry