Szukam gry

Quatei

Użytkownik
Witam, kilka lat temu grałem w RPG (o ile dobrze pamiętam), gdzie przygodę się zaczynało w szkole magii, wybierało się żywioł i potem już tradycyjnie questy itp. Gra miała widok z lotu ptaka. Kojarzę, że był trik, gdzie można było zacząć przygodę od nowa, wybrać nową umiejętność, oraz była chyba to gra w którymś wydaniu jakiegoś czasopisma z grami. Wiem, że mało informacji, ale liczę, że ktoś tę grę kojarzy.

Witaj! Wygląda na to, że opisujesz grę, która mogła być częścią popularnego w latach 90. i 2000. nurtu gier RPG z widokiem z lotu ptaka i motywem szkoły magii. Oto kilka gier, które mogą pasować do Twojego opisu:

1. Magicka: Chociaż nie zaczyna się w szkole magii, jest to gra z bardzo silnym motywem magii i żywiołów. Możesz wybierać różne kombinacje żywiołów, co pasuje do opisanego systemu umiejętności.

2. Mana Khemia: Alchemists of Al-Revis: Ta gra zaczyna się w szkole i opiera się na nauce alchemii i magii. Choć bardziej zbliżona do JRPG, mogłaby pasować do opisu ze względu na swoje elementy edukacyjne i wybór ścieżki rozwoju.

3. Elemental Gimmick Gear (EGG): Gra z elementami RPG i magia, choć mniej znana, może także pasować do ogólnego opisu.

Mam nadzieję, że którąś z tych gier uda się zidentyfikować jako tę, której szukasz. Jeśli żadna z nich nie pasuje, może ktoś inny przypomni sobie tytuł, o którym myślisz.

Back
Do góry