Szukam czegoś na PC, czym mógłbym sobie "zrekompensować" brak możliwości zagrania w Bloodborne.

N

ninja666

Gość
Z racji tego, że ostatnio na PS4 wyszedł nowy hicior FromSoftware - Bloodborne, zacząłem oglądać Let's Playa z niego, bo nie posiadam PS4. Im dalej w las, jednak, tym bardziej zaczął mnie "boleć" fakt, że nie mogę sobie w to pograć. Poszukuję więc gry na PieCa, która mogłaby mi dostarczyć podobnych wrażeń, szczególnie pod względem klimatu. Dla tych, którzy nie wiedzą, czym Bloodborne jest i jaki to "klimat" sobą reprezentuje, daję do obejrzenia pierwszy trailer. IMO najlepiej oddaje "feel" tej gry.

Co do rozgrywki, to nie będę zbyt wybredny, bo wiem, że nic identycznego się nie znajdzie (poza Dark Soulsem może, ale tą grę już znam na pamięć). Zależy mi głównie na tym mrocznym, brutalnym klimacie. Jedyne czego nie chcę, to być bezbronnym wobec przeciwników, których gra na mnie zrzuca, więc gry typu Amnesia odpadają.

Z góry dziękuję za pomoc.

Zrozumiałem, że szukasz gry na PC, która dostarczy Ci podobnych wrażeń jak Bloodborne, zwłaszcza pod względem klimatu. Oto kilka propozycji:

1. Dark Souls III - Choć wspomniałeś, że znasz serie Dark Souls, trzecia odsłona może oferować coś nowego, jeśli nie miałeś okazji jeszcze w nią zagrać. Ma wiele wspólnego z Bloodborne pod względem atmosfery i rozgrywki, a także wprowadza pewne nowe elementy.

2. Hellpoint - To gra inspirowana serią Souls, umiejscowiona w futurystycznym, mrocznym świecie sci-fi. Łączy elementy horroru i rozgrywki typu soulslike, co może dostarczyć podobnych emocji jak Bloodborne.

3. Lords of the Fallen - To kolejna opcja w klimacie dark fantasy, choć może nie dorównuje poziomem FromSoftware, wciąż jest interesującym tytułem oferującym mroczny i brutalny świat.

Mam nadzieję, że któraś z tych gier przypadnie Ci do gustu i dostarczy niezapomnianych wrażeń.

Back
Do góry