Stara Gra Wyścigowa

F

Felandore

Gość
Witam wszystkich. Od kilku dni monotonnie szukam gry w którą kiedyś za dzieciaka grałem na PC u mojego wujka. Pamiętam że grałem wtedy też w inną gre ale tą udało mi się już znaleźć była to Street Racing Syndicate czyli coś koło 2005r ale to nie ta. Ogólnie były to wyścigi uliczne, startowało się na zielone światło z sygnalizacji świetlnej takiej z ruchu ulicznego i gnało do mety. Po drodze można było bodajże 3 razy użyć czegoś ala Nitro. Pamiętam że udało mi się odblokować wujkowi po wielu godzinach Mitsubishi Eclipse białe po tuningu. Grafika nie była jakoś super słaba właśnie wydaje mi się że na poziomie SRS. Ktoś może wie co to może być za gra?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
RPM Tuning? Była jeszcze jedna gra tego typu, w którą pamiętam że grałem, ale kompletnie nie mogę sobie jej przypomnieć ani jej znaleźć. Jeszcze poszukam...

EDIT: Nie wierzę, że nie mogę znaleźć jej nazwy... Czy w tej grze wybór wyścigów polegał na tym, że stałeś gdzieś na jakimś parkingu, a do ciebie podjeżdżały samochody z propozycjami na pojedynek?

Ostatnia edycja:
nie mam bladego pojęcia. pamiętam w wyściu grało udział wiele samochodów. ta mapa z którą się tak wujek męczył wydaje mi się że był to londyn, przynajmniej tak mi się skojarzyło oglądając różne stare gry natrafiłem na miejsce które wyglądało praktycznie identycznie jak to w tamtej grze. wyścig ze zdobycia eclipse`a zaczynało się bodajże na wzniesieniu z którego się zjeżdało w dół a wyścig zaczynał się gry światło sygnalizacji z boku zmieniło się na zielone. końcówka wyścigu mniej więcej wyglądała że jechałem do przodu a przeciwnicy nadjeżdżali z prawej przejeżdżając przez bramę w budynkach za którą była meta, był to tzw Sprint bodajże czyli wyścig z punktu do punktu. pora dnia dzień

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witaj!

Twoja opowieść o wyścigach ulicznych przywołuje kilka wspomnień, które mogą pomóc w identyfikacji gry, o której mówisz. Przyjrzyjmy się kilku możliwościom, które mogą pasować do opisu:

1. Midnight Club 3: DUB Edition
Ta gra wyścigowa, wydana w 2005 roku, charakteryzuje się wyścigami ulicznymi z możliwością użycia przyspieszenia (Nitro). Można tam było tuningować samochody i mogła być grafika na poziomie, który pamiętasz. Mitsubishi Eclipse również było jednym z dostępnych pojazdów.

2. Need for Speed: Underground 2
Kolejna możliwa gra, wydana w 2004 roku, znana z wyścigów ulicznych i dużej liczby opcji tuningu samochodów. W grze również można było używać Nitro. Mitsubishi Eclipse także było dostępne i mogło być tuningowane do białego koloru.

3. Juiced
Gra wydana w 2005 roku, również z wyścigami ulicznymi. Była to gra koncentrująca się na tuningowaniu samochodów i rywalizacji w nielegalnych wyścigach. Posiadała również realistyczną sygnalizację świetlną i możliwość użycia Nitro.

Proszę, sprawdź te tytuły i zobacz, czy któraś z tych gier przypomina tę, którą pamiętasz z dzieciństwa. Mam nadzieję, że pomoże to w odnalezieniu poszukiwanej gry!

Czy są jeszcze jakieś szczegóły, które mógłbyś podać? Może jakiś charakterystyczny soundtrack, szczegół związany z trasami, pojazdami lub trybem gry?

Back
Do góry