Te tryby powinny ładnie śmigać, choć większe mapki na saxtonie mogą być nieco bardziej obciążające. Spośród tych wszystkich najmniej wymagający raczej jest Dodgeball.
Weź ofertę z jednym vCPU i z 2GB RAM. Na nim powinieneś być w stanie trzymać jeden serwer bez problemów z lagami. Jeśli będziesz chciał dołożyć kolejne by działały równolegle na VPSie, weź lepszą ofertę z dwoma vCPU.
Co do innych gier: serwera Garry's Mod nie miałem, a serwerem Minecraft nie administrowałem już dawno. W przypadku tego drugiego nie pamiętam już wiele, sądzę że 2 GB RAM starczyłoby ci na podstawowy serwer do gry w stylu vanilla, ale nie mam pewności.
No i zanim taki serwer kupisz, upewnij się, że poradzisz sobie z konfiguracją. Nie będziesz miał do dyspozycji interfejsu graficznego/pulpitu (chyba, że sam go sobie doinstalujesz, ale to tylko marnuje zasoby), wszystko robi się przez zdalną konsolę. Możesz sobie sytuację z takim serwerem zasymulować, instalując jedną z serwerowych dystrybucji (np. Ubuntu Server, CentOS lub Debian, który pozwala na instalację bez żadnego interfejsu graficznego) na wirtualnej maszynie, np. na VirtualBox.