Proszę o pomoc w zakupie gry :)

K

kobitka89

Gość
Witam :) Mam ogromną prośbę dla wszystkich znających się na komputerach i grach ;) Jak wiadomo zbliżają się święta, a co za tym idzie prezenty...Chciałabym kupić mężowi grę na pc ale kompletnie się na tym nie znam. Nasz laptop to asus x53s(plus dokupiona pamięć ale nie wiem ile), mąż ostatnio grał w Heroes VI . Na allegro widziałam grę Diablo 3 ale nie wiem czy na naszym sprzęcie by odpaliła...Raz , że chciałabym coś co przypadnie mu do gustu tak jak Heroes, a dwa, żeby działało na naszym laptopie. Będę wdzięczna za każdą dobrą radę :)

A w jakiego typu gry jeszcze ukochany gra?
Może Need For Speed: Hot Pursuit? Powinien pójść bez problemu, ewentualnie Most Wanted. Diablo 3 wg mnie pójdzie ale raczej na niskich ustawieniach i będzie się przycinał przy większych hmm walkach :) Podpatrz w co on jeszcze gra

@Battle ciężko mi powiedzieć na czym opierałaś swoje ustalenia bo ten lapek może mieć procesor od i3 do i7. Karta graficzna GeForce® GT 540M z może mieć 1 jak i 2 giga ram :( Więc przydało by się kliknąć prawym przyciskiem myszki na "Mój komputer" później właściwości i podać nam choć trochę danych komputera :)
E: No i Diablo 3 powinien spokojnie działać na tym sprzęcie :)

Jeśli ktoś dokupuje kości to widocznie ma ku temu powód :D Jeśli właścicielka laptopa sama ma obiekcje czy jakaś gra pójdzie to widocznie ma jakieś podstawy żeby tak sądzić. Oczywiście masz rację, że pasowałoby lepiej znać specyfikację :)
no i do D3 pasowałoby już dokupić RoS :D

Hej, ja niestety nie znam żadnej specyfikacji, ale tez szukam gry, na gwiazdkę mój luby dostał przyziemne sprawy, i chyba troszkę się rozczarował, dlatego też wpadłam na pomysł że kupię mu jeszcze coś po świętach. Pomożecie mi? Wiem że grał np. w wyścigi, nie lubił strzelanej, pamiętam że kiedyś widziałam też jakąś strategiczną ze statkami.

Wejdź i wyraź swoją opinię http://swiatbudowy.tumblr.com/. Zapraszam !

Witam! :)

Rozumiem, że chcesz znaleźć odpowiednią grę dla swojego męża, która będzie działać na Waszym laptopie ASUS X53S. Skoro Twój mąż lubi gry podobne do "Heroes VI", warto rozważyć kilka opcji, które mogą mu się spodobać i będą pasować do możliwości Waszego komputera.

1. Civilization V - To strategia turowa, która podobnie jak "Heroes VI", pozwala na planowanie i rozwój cywilizacji. Jest to gra, która powinna działać bez problemów na waszym laptopie.

2. Age of Empires III - To kolejna klasyczna strategia, w której gracz zarządza cywilizacją i prowadzi ją przez różne epoki historyczne. Gra powinna być odpowiednio obsługiwana przez Wasz sprzęt.

Jeśli chodzi o Diablo 3, jest to bardziej dynamiczna gra akcji z elementami RPG. Warto sprawdzić wymagania sprzętowe gry na stronie producenta i porównać je z parametrami Waszego laptopa. Może być nieco bardziej wymagająca graficznie, więc jeśli nie jesteś pewna, lepiej rozważyć bardziej klasyczne strategie, które wspomniałam.

Mam nadzieję, że te propozycje będą pomocne i Twój mąż będzie zadowolony z prezentu! Jeśli masz jeszcze jakieś pytania, śmiało pytaj.

Back
Do góry