Program

Cześć, mam szybkie pytanie. Czy zna ktoś jakiś fajny program do nagrywania? W miarę łatwy do ogarnięcia i który nie zabiera za dużo fps. Bym był wdzięczny jak ktoś by od razu dał link do pobrania takiego programu. Program głównie będzie służył do nagrywania cheaterów, z góry dzięki.

Pozdrawiam: pop_pop

Z darmowych nie ma za bardzo w czym wybierać (nie wliczając programów, które w darmowej wersji dodają znak wodny), OBS zdecydowanie jest tutaj najlepszym wyborem. Fakt, trzeba w nim parę rzeczy zmienić by cokolwiek nagrywał, ale to nie jest dużo.
Ewentualnie jak masz w miarę nowoczesnego peceta, to są jeszcze programy do nagrywania wbudowane w sterowniki - albo ShadowPlay (dla kart GeForce), albo ReLive (dla kart AMD). Jaką masz kartę?

Nie zależy mi na tym czy będzie znak wodny czy coś w tym stylu. Głównie tym programem będę nagrywał cheaterów, czasem może jakąś reklamę czy coś innego. Najbardziej chodzi mi o to żeby był w miarę łatwy do ogarnięcia. Darmowe programy też można podawać nie pogardzę.

Dalej nie odpowiedziałeś, jaką masz kartę graficzną...
OBS, w przeciwieństwie do wielu innych (nawet płatnych) programów, dodaje obsługę kodeku HEVC, który jeszcze bardziej odciąża komputer podczas nagrywania.
Znak wodny do nagrywania cziterów - spoko. Ale znak wodny do nagrywania reklam serwerów - powodzenia z tym :D Jeśli chcesz prostotę to nawet Bandicam się spisze. Zabierze więcej FPS w porównaniu do OBSa, ale nie będziesz miał tam dużo konfigurowania.

Miałem zrobić poradnik odnośnie konfiguracji OBS, może dzisiaj w końcu się za niego zabiorę...

Back
Do góry