Stalker 2

Problem z komputerem/grami

• Thread starter Thread starter Aroxxx
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
A

Aroxxx

Gość
Witam.
Nie wiem czy jest to dobry temat, jeśli nie to proszę o przeniesienie.

Mam problem. Miesiąc temu kupiłem komputer. Zainstalowałem takie gry jak np Far cry 3, Euro truck simulator 2, NFS Most wanted 2012, Battlefield 3 itp i większość tych gier nie działała. W far cry 3 na średnich ustawieniach miałem bez problemu 35-45 fps lecz w ets 2 na srednich ustawieniach ledwo co gra ruszała. Podobnie w NFS mw oraz battlefieldzie a na youtube zobaczyłem filmiki na których battlefield 4,3 oraz inne gry na takim samym sprzęcie jak ja śmigały bez problemu:
http://www.youtube.com/watch?v=PfF7Fv1snNc - Bf 4
http://www.youtube.com/watch?v=JQ7q6Tru700 - nfs rivals
i było jeszcze wiele takich filmików
Mój sprzęt:
Procesor:AMD A8-6500 APU (4 rdzenie 3,5 z turbo 4,1)
Karta graficzna:AMD Radeon HD8570D (zintegrowana)
8 GB Ram
Zasilacz 420W

Co może być powodem że na moim komputerze owe gry nieidą a na innych bez problemu

Możliwe że tamte gry nie wspierają zintegrowanych kart graficznych. Musisz sprawdzic na stronie wydawcy gry jakie karty grawiczne są przez nich wspierane.

Witaj!

Zauważyłem, że masz problem z wydajnością swojego komputera w grach. Spróbujmy znaleźć możliwe przyczyny i rozwiązania.

Sprawdź sterowniki karty graficznej:
Upewnij się, że masz zainstalowane najnowsze sterowniki do swojej zintegrowanej karty graficznej AMD Radeon HD8570D. Zaktualizowanie sterowników może znacznie poprawić wydajność. Możesz je znaleźć na stronie producenta AMD.

Optymalizacja ustawień gry:
Ponieważ twoja karta graficzna jest zintegrowana, nie jest tak wydajna jak dedykowane karty graficzne. Spróbuj ustawić gry na najniższe lub średnie ustawienia graficzne. Sprawdź, czy w opcjach graficznych można wyłączyć lub zmniejszyć takie funkcje jak cienie, antyaliasing, czy efekty cząsteczkowe.

Zobacz obciążenie procesora i pamięci:
Sprawdź, czy inne programy lub procesy nie obciążają nadmiernie procesora i pamięci RAM. Możesz to zrobić przez Menadżer Zadań (Ctrl + Shift + Esc). Jeśli podczas grania widzisz wysokie wykorzystanie CPU lub RAM, spróbuj zamknąć zbędne aplikacje.

Jeśli te kroki nie pomogą, być może warto rozważyć:

1. **Aktualizację sprzętu:**
Możliwość zainstalowania dedykowanej karty graficznej, która znacząco poprawi wydajność w grach.

2. **Sprawdzenie zasilania:**
Twój zasilacz ma 420W, co powinno być wystarczające, ale upewnij się, że nie ma problemów z dostarczaniem mocy do komponentów, szczególnie jeśli masz dużo dodatkowych urządzeń podłączonych do komputera.

Mam nadzieję, że jedna z tych sugestii pomoże Ci rozwiązać problem. Jeśli masz dodatkowe pytania, śmiało pytaj!

Back
Do góry