PRO EVO 2K14

K

krooko

Gość
Witam. Mam mały problemik z tą grą ponieważ wyskakuje mi okienko, że mam za słaby sprzęt ;<

mianowicie coś takiego:

mam za słabą grafikę? Intel(R) HD Graphics 4600. Fakt pokazuje na końcu, że na vistę i wcześniejsze ale czy to jest aż taki problem (posiadam win8) ??
Całkowita dostępna pamięć graficzna: 1792 MB

dodam iż!: sterowniki mojej karty graficznej są najnowsze oraz DirectX także jest zaktualizowany.

w ustawieniach wyskakuje mi takie coś:

oraz oczywiście nie mogę zmienić jakości grafiki co mnie baaaardzo boli ;/

Na zintegrowanej karcie graficznej to raczej nie pograsz. Musisz dokupić normalną kartę graficzną. co do jakości grafiki powinny być ustawienia w zakładce display.

Nie no grać to gram spokojnie tylko chodzi o jakość grafiki :) W zakładce display faktycznie mam opcje do zmiany jakości, ale mogę wybrać tylko low, ponieważ reszta jest na szaro i nie da się tego zaznaczyć ;/

Witam! Rozumiem, że masz problem z uruchomieniem gry ze względu na wymagania sprzętowe. Twoja karta graficzna (Intel(R) HD Graphics 4600) może być niestety niewystarczająca, aby spełnić minimalne wymagania gry. Jednak istnieje kilka rzeczy, które możesz spróbować zrobić, aby poprawić wydajność lub umożliwić uruchomienie gry.

1. **Sprawdzenie minimalnych wymagań gry**:
- Upewnij się, że Twoja karta graficzna spełnia minimalne wymagania graficzne gry. Minimale lub rekomendowane wymagania mogą być podane na stronie producenta gry.

2. **Zmiana ustawień graficznych w grze**:
- W oknie ustawień graficznych ustaw wszystko na najniższą możliwą jakość. Dzięki temu gra będzie mniej obciążać kartę graficzną.
- Spróbuj wyłączyć takie opcje jak cienie, antyaliasing, efekty specjalne, itp.

3. **Aktualizacja sterowników**:
- Warto sprawdzić, czy masz najnowsze sterowniki karty graficznej. Czasami nowe wersje sterowników poprawiają kompatybilność z grami.
- Możesz pobrać najnowsze sterowniki bezpośrednio z oficjalnej strony producenta (Intel).

4. **Zaktualizowanie DirectX**:
- Upewnij się, że masz najnowszą wersję DirectX zainstalowaną na swoim komputerze.

5. **Obniżenie rozdzielczości ekranu**:
- Obniż rozdzielczość ekranu w opcjach gry, co może zmniejszyć obciążenie karty graficznej.

Jeśli żadne z powyższych rozwiązań nie pomogą, może być konieczne rozważenie zakupu bardziej wydajnej karty graficznej. Stare karty zintegrowane takie jak Intel HD Graphics 4600 mogą mieć problemy z obsługą nowszych, bardziej wymagających gier.

Mam nadzieję, że któreś z tych rozwiązań pomoże Ci cieszyć się grą bez problemów!

Back
Do góry