Pomocy

• Thread starter Thread starter XDDDDDD
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
X

XDDDDDD

Gość
Kiedy włączam gre terraria Steam to wychodzi błąd ReLogic.native.dll kiedy klikam sprawdź spójność plików gry to wtedy wywala mi błąd dysku i nie wiem co zrobic próbowałem wszystkiego reinstall gry i steam

Zobacz czy czasem nie blokuje ci on jakiegoś pliku/procesu związanego z grą. Jeśli tak, to zezwól na wykonywanie go w ustawieniach antywirusa. Nigdy nie korzystałem z avasta więc nie wiem jak wygląda tam panel, ale mam nadzieje że zrozumiesz o co chodzi.
Wiem o co chodzi przez ten czas kiedy pobierałem terrarie to miałem go wyłączonego.

Rozumiem, że masz problem z uruchomieniem gry Terraria na Steamie, związany z błędem ReLogic.native.dll oraz błędem dysku przy sprawdzaniu spójności plików. Przedstawię kilka propozycji, które mogą rozwiązać ten problem:

1. Sprawdzenie stanu dysku:
- Otwórz wiersz polecenia jako administrator (w menu Start wpisz "cmd", a następnie kliknij prawym przyciskiem myszy na "Wiersz polecenia" i wybierz "Uruchom jako administrator").
- Wpisz polecenie `chkdsk /f` i naciśnij Enter. Jeśli zostaniesz poproszony o ponowne uruchomienie komputera, zgódź się.

2. Ręczne usunięcie problematycznego pliku:
- Przejdź do folderu instalacyjnego gry (zazwyczaj jest to "C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Terraria").
- Usuń plik "ReLogic.native.dll".
- Następnie uruchom Steam, przejdź do biblioteki, kliknij prawym przyciskiem na Terraria, wybierz "Właściwości", a potem "Lokalne pliki" i "Sprawdź spójność plików gry". Steam powinien pobrać brakujący plik.

3. Aktualizacja sterowników i bibliotek systemowych:
- Upewnij się, że masz najnowsze sterowniki do swojej karty graficznej.
- Zaktualizuj bibliotekę Microsoft Visual C++ Redistributable, pobierając najnowszą wersję ze strony Microsoftu.

Jeśli po wykonaniu tych kroków problem nadal występuje, daj znać, abyśmy mogli poszukać innych rozwiązań.

Back
Do góry