Planetside 2 problem

• Thread starter Thread starter SlepyPasterz
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
S

SlepyPasterz

Gość
Witam mam problem z Planetside 2, gdyż po wybraniu postaci do grania wyskakuje mi o taki błąd:
beztytuujfc.png

Specyfikacja komputera :
AMD FX-6100
8gb RAMu
Karta graficzna
HD7770
Windows 8 (sądziłem, że to jest przyczyna aczkolwiek kolega z tym samym win gra)

Z góry dziękuje za pomoc.

Reinstallowałem grę po raz 3 niestety nic. Jakieś inne pomysły ?

Mam najnowsze sterowniki, a wątpię by zmiana na 10 pomogła

SlepyPasterz napisał:
Mam najnowsze sterowniki, a wątpię by zmiana na 10 pomogła
Uwierz, że to ma znaczenie. To jest minus przy instalacji większości gier, bo są do odpowiedniej wersji direxta przystosowane. Spróbuj, nic ci nie zaszkodzi po ponownej instalacji zaznaczyć "Zainstaluj Dirext 10"

Niestety ale windows 8 tak samo jak 7 ma domyślnie przypisane dx 10 i nie wiem czy przy próbie odinstalowania 11 system się nie posypie.

Witaj,

Rozumiem, że masz problem z Planetside 2, który pojawia się po wybraniu postaci. Spróbujmy rozwiązać ten problem. Poniżej znajdują się kilka propozycji:

1. **Aktualizacja sterowników**:
- Upewnij się, że masz zainstalowane najnowsze sterowniki do swojej karty graficznej HD7770. Możesz je znaleźć na stronie producenta karty graficznej.

2. **Sprawdzenie integralności plików gry**:
- Jeśli używasz platformy takiej jak Steam, możesz sprawdzić integralność plików gry. W tym celu:
1. Otwórz bibliotekę gier.
2. Kliknij prawym przyciskiem myszy na Planetside 2.
3. Wybierz „Właściwości”.
4. Przejdź do zakładki „Pliki lokalne” i wybierz „Sprawdź spójność plików gry”.

3. **Tryb zgodności**:
- Spróbuj uruchomić grę w trybie zgodności z Windows 7:
1. Kliknij prawym przyciskiem myszy na ikonę gry.
2. Wybierz „Właściwości”.
3. Przejdź do zakładki „Zgodność”.
4. Zaznacz opcję „Uruchom ten program w trybie zgodności z” i wybierz Windows 7.
5. Zapisz zmiany i spróbuj uruchomić grę ponownie.

Mam nadzieję, że któreś z tych rozwiązań pomoże rozwiązać problem. Daj znać, jeśli potrzebujesz dalszej pomocy.

Pozdrawiam!

Back
Do góry