nowa mysz - jaką wybrać

inu

Administrator GamesBoard.pl
Członek Załogi
Administrator
I po słuchawkach przyszedł czas na nową mysz.
Cena powiedzmy max 250zł. Nie musi być bardzo wybajerzona. Alee... nie chce dużej myszki z prostego powodu - mam za małą dłoń xd. Przykładowo w przypadku g5 nie dosięgam kciukiem do pierwszego guziczka :) Przydałby się przycisk do zmiany czułości ale nie jest niezbędny. Co jeszcze, hmm na pewno USB. Jeśli chodzi o rozdzielczość to szczerze mówiąc sama nie wiem, może być 5k bo pewnie Matti i tak mi ją zabierze.
To chyba tyle :)

edit: zmieniam nazwę tematu :D

Re: Mysz

Ja mam super fajna musz bezprzewodowa za chyba 30 zl? i jest spoko wszystko dobrze jest fajnie sie gra i ma dodatkowe przyciski np takie ze sie jeden klika i od razu ci wyswietla strone a nie tym duzym 2 razy...kup tansza battle

-- 29 sie 2012, 13:55 --

mysz :D<br /><br />-- 29 sie 2012, 14:01 --<br /><br />Battle to kim jest dla ciebie matti ze gotujesz mu obiady??

Ja mam bezprzewodową mysz Logitech M185 i nie narzekam na nią. Była niedroga i się sprawdza. ;) A i tak po za tym jest mała, też nie mam małe ręce.

BanDlaKOko twój post nie wnosi nic wartościowego do tematu. Nie napisałeś nawet jaką masz tą mysz.
sebula to samo, napisz chociaż jaka masz mychę :D zresztą pisałam, że potrzebuję na USB nie bezprzewodową
SonY może jakieś wytłumaczenie dlaczego akurat ta?
bany nie bardzo podoba mi sie akurat ta mysza :D ale w sumie jest niska więc powinna mi fajnie leżeć w dłoni
evelyn - chcę na USB, Logitech M185 ma tylko 3 przyciski a ja nie potrafię grać bez chociaż jednego pod kciukiem :D więc jeden musi być :)

ja obecnie posiadam Bezprzewodowa mysz optyczna i-box rapid.
http://www.ceneo.pl/1159337s
Jednakowoż, mam ją rok i niby nic się z nią na razie nie dzieje, ale niektórzy dają opinie że pada prawy przycisk xD
Zaczynam się po tych opiniach bać :D Jednak mysz nie jest droga i u mnie śmiga, fajnie wyprofilowana i ma wiele przycisków,nad kciukiem dwa, obok palca na LPM dwa, na środku. :P Zresztą pod linkiem wszystko

Ja mam dobra bezprzewodowa With FCC Standars na laptopa,a ta co teraz mam to Logitech RX 250 (nie polecam :D) jak masz tyle kasy to kup ta co ma ashu..fajnie wyglada. ;)

nie chcę myszki z jakiejś lipnej firmy. Wolę wydać więcej kasy ale mieć dwu, trzyletnią gwarancję gdzie nie będzie problemu z wymianą sprzętu na nowy i nikt nie będzie wciskał ściemy że to uszkodzenie mechaniczne. Proszę nie wrzucać linków do noname`wych myszek za 50 zł. Przedział cenowy od 150zł do 250 +/-300zł. 100pkt reputacji za sprawdzoną opinie jakiejś myszki steelseries bo taka mam podkładkę xd

bany napisał:
Razer Deathadder (starsza wersja)

otóz to. Jeśli CI nie potrzebne 12 dodatkowych przycisków, cięzarki, piedoły itd najlepszy wybór.

Wyprofilowanie tej myszy to majstersztyk, często cieszy sie z opinią znajomych "O, ale masz wygodną myszkę ! " ;)

A wygląda lepiej niż Ci się wydaje bo logo Razera to niebieskie jest podświetlane i co jakieś 3-4 sek sie wygasza i jaśnieje jednak nie przeszkadza to nawet w nocy.

Myszka ma agresyjny design, bez tego podświetlenia wygląda troche jak no name, ale podświetlenie dodaje jej gracji, nie ma żadnych niepotrzebnych napisów itd. dopiero w akcji wygląda to naprawdę świetnie.

Tutaj masz podane to o czym mówie :

[youtube2]http://www.youtube.com/watch?v=x6cXiXiMeC0[/youtube2]

od 0:40 do 1:00

Hm ciężko mi powiedzieć, nie ma tam żadnego zagłębienia, coś jak przetarta farba i jest gładkie, nie czuć tego pod ręką w żaden sposób. Na zdjeciu wyglada jakby to bylo zaglębienie ale tak nie jest. Jak trzyma sie reke na myszce to w ogole sie tego nie czuje.

miałem Lachesis'a - NIE BIERZ GO POD ŻADNYM POZOREM, to prawdopodobnie największy fail ze strony Razer'a. tej myszy się nie da dobrze obsługiwać...

To logo wcale się tak szybko nie ściera, nie jest to żadne wgłębienie/wybrzuszenie...

sebula kiedy przeczytasz regulamin? Przestań spamować bo ktoś w końcu wlepi Ci bana i na tym sie skończy.

bany co mam rozumieć przez to, że nie da sie jej obsługiwać?
Do tej pory grałam na g5 (nie dosięgam do guzików), g9 która juz lepiej leży od 5 ale była znów za wysoka i po 2h trzymania w powietrzu nadgarstka przestawała być fajna. No i Roccat kone[+] która w sumie jest idealna. Muszę poczytać jeszcze dokładnie o deathadder

zbyt czuła aż kursor sam skacze jak lekko nawet muzyka leci, zmiana dpi nie pomagała, tragedia jeżeli chodzi o ergonomię i komfort pracy jak dla mnie a ręce mam raczej duże...

battle napisał:
sebula kiedy przeczytasz regulamin? Przestań spamować bo ktoś w końcu wlepi Ci bana i na tym sie skończy.

bany co mam rozumieć przez to, że nie da sie jej obsługiwać?
Do tej pory grałam na g5 (nie dosięgam do guzików), g9 która juz lepiej leży od 5 ale była znów za wysoka i po 2h trzymania w powietrzu nadgarstka przestawała być fajna. No i Roccat kone[+] która w sumie jest idealna. Muszę poczytać jeszcze dokładnie o deathadder

ta o której mówił bany jest słaba. Death Adder jest niska, na pewno będzie Ci dobrze leżeć, sam mam małe dłonie i jest super ;)

Roccat Kone jest fajna ale guziki pod rolką są średnio trafione. Testowałem ją w Saturnie.

Jest wygodna, ma regulacje podświetlania w 4 kolorach, myszka gada ( przy zmianie dpi ), jest tylko dla praworęcznych, ale przeszkadzaly mi te przyciski. + jest też to że ma ciężarki.

Jednak Death Adder jest bez tych gadżetów i uważam że jest wygodniejszy. Osobiście nie lubie jak w myszce jest za dużo bajerów przycisków itd. W Razerze są tylko te co potrzeba ;) ( 3 + 2 z lewej strony )

Ale jak CI sie spodoba Roccat to też dobry wybór ;)

Jeśli interesuje Cie wygląd polecam zobaczyć jeszcze Gigabyte Aivia Krypton, jednak dopiero wchodzi na rynek i cięzko ją dostać.

Back
Do góry