Mafia II z opcją PhysX - czy będzie chodzić?

dyko25

Użytkownik
Witam.
Na starym komputerze przeszedłem mafię 2 kilka razy, jednak bez opcji Physx (po jej włączeniu miałem "pokaz slajdów").
Jakiś czas temu kupiłem nowy komputer-
procesor i5 7500 3,40 ghz
8 gb ramu
karta graficzna gtx 1060 6gb
czy pójdzie mi na nim mafia z opcją physx?
Dzięki z góry za odpowiedź :)
pozdrawiam

Ok, nie denerwuj się :), faktycznie lenistwo mnie trochę poniosło, nie chciało mi się instalować na darmo, ale już nie będę katował tego typu tematami :)
--- Post updated ---
Cześć, niestety muszę znowu o coś zapytać w tym temacie- kiedy grałem w mafie 2 w pewnym momencie nastąpił nie tyle spadek fps co taki efekt jakby parę klatek było pomijanych, tzn mysz chodziła bez opóźnienia ale jakby co parę klatek, miałem tak ze 2 razy, raz po wciśnięciu pałzy ustąpiło, dzisiaj jednak po paru minutach takiego efektu gra się wyłączyła i wyskoczyło okienko z błędem i opcją zamknij. Co to może być? Dodam że przed grą instalowałem najnowsze sterowniki grafiki.

Ostatnia edycja:
konkretnie to tak jak pisałem, gra zaczęła tracić na płynności , potem wyskoczył czarny ekran i okienko "program przestał działać" i przycisk zamknij

Mogę spróbować bez tego physx'a ale w sumie to trochę bez sensu bo na grę w mafie skusiłem się tylko dla tego żeby zobaczyć jak to wygląda z physx'em- bez niego przechodziłem ja chyba z 5 razy. Ostatnio zdarzyło mi się kilka razy przy przesuwaniu strony w przeglądarce takie podobne zjawisko jak w grze- strona nie przesuwała się płynnie tylko tak jakby przeskakiwała co kilka klatek, może to coś z komputerem jest nie tak?

Nie warto. W Mafii 2, efekt "wow" po zobaczeniu tych nieco wzbogaconych efektów cząsteczkowych minie ci po paru minutach - przynajmniej ja tak to widzę :)
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ta technologia nie bez powodu jest używana przez deweloperów co raz rzadziej.

To z przeglądarką to pewnie wyolbrzymiasz, każdemu komputerowi zdarzy się chrupnąć przy przeglądaniu internetu, takie już czasy. Jeśli chcesz mieć pewność że wszystko gra, to monitoruj sobie na bieżąco temperatury procesora/karty graficznej (HWMonitor) i zużycie procesora podczas zacięć (wystarczy Menedżer Zadań).

Ostatnia edycja:
Witaj,

Gratulacje zakupu nowego komputera! Twój nowy sprzęt wygląda na wystarczająco mocny, aby uruchomić grę Mafia II z włączoną opcją **PhysX**. W szczególności:

- **Procesor i5 7500 3,40 GHz** jest solidnym czterordzeniowym procesorem.
- **8 GB RAM** to wystarczająca ilość pamięci dla tej gry.
- **Karta graficzna GTX 1060 6GB** jest świetnym wyborem i zdecydowanie powinna sobie poradzić z PhysX bez problemów.

PhysX jest obsługiwany przez karty Nvidia, więc twoja **GTX 1060** jest do tego idealna. Mafia II powinna działać płynnie na wysokich ustawieniach, włączając w to opcję PhysX, co dodaje lepsze efekty fizyczne w grze.

Pozdrawiam i życzę przyjemnej gry!

Back
Do góry