Komputer

• Thread starter Thread starter wojtuSQQ
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Za takie pieniądze ciężko będzie ci osiągnąć zadowalającą płynność, szczególnie na nowych mapach.
Jaki masz obecnie komputer? Może lepiej będzie obecny zmodernizować...
Teraz mam laptopa na którym wyciąga te 60 fps ale z trudem i bywają nagłe spadki do 50 fps

To świetnie, moja propozycja:
Łącznie 1839 zł + kw. Możliwość rozbudowy o lepszy procesor Intela w przyszłości.
Ewentualnie możesz dojść bliżej 2000 zł biorąc GTX1050 Ti.

Ostatnia edycja:
W tej cenie w sumie się nie spodziewałem, ale wygląda na to że jak wybierzesz GTX 1050 Ti to masz gwarantowane 120 fps, i średnio 200 fps:

Na GTX 1050 myślę, że tak o 15-20 fps mniej będzie.

EDIT: Podczas zakupu tego zestawu poproś jeszcze o aktualizację BIOSu (50zł). Dostałem info od Esc.pl, BIOS już odgórnie zaktualizują za darmo (bo bez aktualizacji ten zestaw się nie uruchomi na tym procesorze).

Ostatnia edycja:
Dobry Jezu ESC.PL tam to jakby coś za darmo dawali to bym nie wziął.

Sytuacja sprzed kilkunastu miesięcy:

-Dzień dobry na komputerze notorycznie pojawia się BlueScreen chciałbym żebyście zdiagnozowali i naprawili problem po wcześniejszym telefonie co jest nie tak i co trzeba wymienić kupić itd.

-Nooooo yyy... Oczywiście zdiagnozujemy i naprawimy problem, polecamy też czyszczenie z kurzu itp. komputera za DROBNĄ opłatą.

-No dobrze niech będzie diagnoza czyszczenie i ewentualana naprawa tylko ile to będzie kosztować.

-Cenę ustalimy przy odbiorze komputera ale nie bedzie to duża kwota.Zależy czy bedziemy naprawiać czy nie.Ok?

-Ok :D Do widzenia

-Do zobaczenia

Tydzień później :

-Proszę o to pana komputer.Niestety wszystkiemu winny jest dysk a my nie chcemy tego naprawiać.Musi pan kupić nowy dysk i zamontować go i bd dobrze.

-No cóź szkoda.Ile płace?

-Yyyyy a więc 80 diagnoza + 40 czyszczenie = 120 zł

I w tym momencie zwaliłem po całosci (Nie spojrzałem do komputera)

-Proszę 120 zł.Do widzenia

-Dziękuje do widzenia.

Stwierdziełen że dam jeszcze kompa znajomemu informatykowi żeby on na to spojrzał i pozwolił wybrać dysk.

Tego samego dnia otrzymuje zdj komputeraView attachment 2661

(zdj poglądowe) Tak wyglądał mój komputer po czyszczeniu przez ESC.PL.

Pózniej okazało się że dysk jest ok i to wina 4 gb ramu (tak możecie się śmiać miałem 4gb ramu).

Tak oto Esc.pl okradł mnie yyyy co?
Zrobił diagnoze i wyczyścił komputer z kurzu.

Pozdro DewMaster☺

Ostatnia edycja:
Dobry Jezu ESC.PL tam to jakby coś za darmo dawali to bym nie wziął.

Sytuacja sprzed kilkunastu miesięcy:
[...]
Nie miałem za dużo do czynienia z Esc.pl, wiem tylko że mają bardzo dobre opinie. Radziłbym rozpisać całą sytuację na jakimś bardziej znanym forum, jak np. PCLab. Choć mam pewne wątpliwości co do prawdziwości twojej historii, nie sądzę by żaden z tego typu sklepów skasował cię za czyszczenie, pozostawiając tak znaczny brud w komputerze.

No cóż może tylko ja mam takiego pecha.:(

Kiedyś składali mojego kompa i było ok w sumie nie miałem nic im do zarzucenia.

No ale późnej odwalić takie coś trochę to dziwne ale jeżeli otworzyli bo go chociaż to by zobaczyli że wszystkie podzespoły są poobklejane naklejkami z ich sklepu:)

Też się zdziwiłem jak to usłyszałem no ale może tak miało być.:(
Smutne trochę bo mogli to rozegrać zupełnie inaczej.Po prosto powiedzieć że nie mieli czasu naprawić i czy mogli by jeszcze trochę czasu.A nie narażać mnie na zbędne wydatki czyli ten dysk i jeszcze te 120 zł.

// Skoro faktycznie wystawili nietrafną diagnozę, to mogłeś walczyć o zwrot pieniędzy, no ale to twój wybór. Ale tego wątku nie powinniśmy rozwijać w tym temacie, więc zakończmy tutaj o tym rozmowę.
// Redux

Ok ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Back
Do góry