Jaki program do nagrywania ?

• Thread starter Thread starter Blady
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
B

Blady

Gość
Witam.Czy znacie jakiś dobry program do nagrywania filmów ,zależy mi na dobrej jakości. :DD

Używam Actiona! i jestem bardzo zadowolony. Płynnie nagrywa w full hd 60fps a przede wszystkim jest tani. Najlepiej obejrzyj sobie jakąś recenzję z tego co pamiętam NRGeek na swoim kanale youtube robił taką dwadzieścia kilka minut prezentował program.

Fraps w moim przypadku odpada. Na moim biurowym laptopie po prostu przycina strasznie. Playclaw 3 niestety nie działa z tego co sprawdziłem przed chwilą. Podobnie jak i GameCam. Nie mam pojęcia czemu? Czy te programy wymagają posiadania zainstalowanych specyficznych aplikacji/programów/kodeków w komputerze albo gra jest niekompatybilna bo stara (Diablo 2)?

Też polecam Actiona : ) Bardzo dobry program i po prostu nagrywa w bardzo dobrej jakości. Tylko na samym końcu jak już nagracie jakiś tutorial czy coś takiego nie zapomnijcie o tym by odpowiednio przekonwertować ten plik z Action do jakiegoś przykładowo avi czy też 3gp ; ))

Action jest najlepszy ale popierz pełną wersje bo w wersji demo masz napis w górnej części ekranu . Ewentualnie pełna wersja frapsa wersja demo odpada bo nagrywa się nią dosyć krótko :)

Dobrze jak polecacie bo mi się on właśnie przyda bo trochę wolnego czasu będę miał na majówkę to parę tricków nagram jak się robi w Excelu, Wordzie :) bo swoja drogą to chce stworzyć swój kanał jak prawidłowo tworzyć makra etc w Excelu ale to już nie ten temat i nie to miejsce ;)

Slyszalem najlepiej ze action moi koledzy uzywaja i nie zaluja ;)

Action jest bardzo fajny korzystam z niego teraz dość często. Nie wszystko złoto co się święci..On ma również swoje wady, mam tylko licencję testową, która u mnie trwa 1 miesiąc :( szkoda, że ten program nie jest jeszcze w wersji freeware..Ale to już byłoby za piękne aby było prawdziwe. Nie można mieć wszystkiego. Ja i tak mam na to mój patent instaluję sobie go jak mi się skończy okres testowy na wirtualnej maszynie ;).

Ja używam Frapsa, bo jest bardzo łatwy w obsłudze i nie obciąża systemu, ale co do jakości to nie należę do jakichś pietystów. Z pewnością do profesjonalnych zastosowań, czy nawet półprofesjonalnych Fraps to trochę za mało, ale do amatorskiego nagrywania filmów z rozgrywki nadaje się w zupełności.

Fraps niestety dość mocno spowalnia (w moim przypadku) system. Za to dobrą alternatywę mam w samych sterownikach karty graficznej NVidia.
Instalując sterownik możemy wybrać czy chcemy zainstalować Geforce Experience. O ile dopasowywanie ustawień gier automatycznie olewam (wolę sam sobie dostosować) to o tyle ma kilka ciekawych funkcji:
ShadowPlay
--- Tryb Cień i Ręczny - zapisuje sobie cały czas w tle ostatnie x minut rozgrywki (standardowo 5, max 20) tak, abyśmy w razie czego mogli nagrać nasze czasami ciekawe akcje, czy np. cheaterów na serwerach gier. Wciskając Alt+F10 zapisujemy ostatnie x minut nagrania, wciskając Alt+F9 rozpoczynamy standardowe nagranie.
--- Tryb Ręczny - wciskając Alt+F9 rozpoczynamy standardowe nagranie
--- Tryb Cień - zapisuje sobie cały czas w tle ostatnie x minut rozgrywki (standardowo 5, max 20) tak, abyśmy w razie czego mogli nagrać nasze czasami ciekawe akcje, czy np. cheaterów na serwerach gier
--- Twitch - streamowanie na Twitcha
Jakość jest dobra, rozdzielczość maksymalna to max rozdzielczość obsługiwana przez kartę graficzną, domyślnie ustawia się na "ingame" czyli rozdzielczość gry. Obsługuje mikrofony

Jakbym miał wybierać pomiędzy Frapsem a programem Action to jednak bym postawił na program Action..Lepszy dla mnie, prostsze menu. Bardziej funkcjonalny i bardziej przejrzysty :) Fraps na pierwszy rzut oka nie wygląda źle. Mi do gustu przypadł Action ma to coś, może te polskie menu.

Back
Do góry