Stalker 2

Jak sprawdzić czy dany tytuł się uruchomi na twoim komputerze?

• Thread starter Thread starter GrapciooPL
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
G

GrapciooPL

Gość
Witam! Ostatnio poszukiwałem po sieci sposobu jak sprawdzić czy dany tytuł odpali na moim legendarnym złomie. Poczytałem trochę poradników, obejrzałem tutoriale na yt lecz zauważyłem fajną stronę, która pobiera informacje twoich podzespołów i porównuje ją do wymagań systemowych gry.

O czym mam na myśli? O "Can You RUN It". ---> Link http://www.systemrequirementslab.com/cyri

Od czego zacząć? Na początek wchodzimy w stronę główną (link automatycznie przekierowuje nas do strony głównej :p). Wybieramy z listy tytuł, który chcemy sprawdzić. Opcja ta wygląda mniej więcej tak:
xnyxyf.jpg

Po wybraniu gry wciskamy "Can You Run It"
oq5tui.jpg

Po wciśnięciu przycisku "Can You Run It" otrzymujemy opcję w jaki sposób strona ma przeskanować nasz "piecyk". Polecam oczywiście poprzez "Automatic Detection" i właśnie tą opcję będę opisywał co i jak. Wygląda to mniej więcej tak:
8mw6re.jpg

Po naciśnięciu przycisku "Start" otrzymujemy proces instalacji.
jmofdc.jpg

Jeżeli wystąpi jakiś błąd wystarczy zaktualizować Javę.

Gdy wszystko działa poprawnie lub naprawiliśmy ten błąd strona przekierowuje nas do porównania wymagań systemowych do naszych podzespołów. Oczywiście porównałem Fallouta 4 do mojego superpiecka xd. Tutaj niestety wyszło, że gra nie spełnia minimalnych wymagań. Wygląda to tak:
5pjyty.jpg
76ve3d.jpg

Tak mniej więcej to wygląda.

UWAGA! STRONA PORÓWNUJE TYLKO PODZESPOŁY POD WYMAGANIA! STRONA NIE GWARANTUJE 100% PEWNOŚCI CZY KOMPUTER UTRZYMA DANĄ GRĘ STABILNIE BĄDŹ URUCHOMI JĄ.

Czy często używam tej strony? Wtedy gdy mi jest potrzebna zawsze SPRAWDZAM lecz nie nastawiam się na 100%. Jak dotąd dla mnie spisuje się bardzo dobrze i jeszcze nie trafił na żaden błąd.

Dziękuję za uwagę.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Świetny poradnik, muszę z niego skorzystać, ponieważ mam pewne wątpliwości.

Ciekawa strona, ALE...
Po 1. Przydatna tylko do starszych gier => Teraz studia często FATALNIE optymalizują gry i niby "minimalne" chodzi w stylu "minimum grafika + 15FPS" ;)
Po 2. Czasami źle wykrywa sprzęt w kompach z grafikami HD Graphics + GTX / + AMD. W moim PC mimo posiadania GTX 750Ti wykrywa tylko HD Graphics z mojego i5-4460, a na lapku z GTX 850 wykrywa tylko HD Graphics z i7-4xxxHQ

Back
Do góry