gra dzieciństwa/życie futrzanych potworków

• Thread starter Thread starter agnieszka.sob
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
A

agnieszka.sob

Gość
Szukam gry z dzieciństwa, grałam w nią ok 10 lat temu. Nie była to typowa gra przygodowa, nawet nie wiem jak ją zakwalifikować. W grze opiekowaliśmy się kolorowymi potworkami, było kilka miejsc - podwórko, dom, cmentarz (potworki też umierały), wesołe miasteczko (?). Gra była (z perspektywy dziecka) cholernie zagmatwana, zbierało się jakieś puzzle, można było wejść do maszyny, która zmieniała twoje umaszczenie.. Dodatkowo w domu można było upiec ciasto, a w kołysce leżało jajko (z którego miał wykluć się nowy potworek). Jeśli chodzi o nazwę coś mi dzwoni przy "Monster adventures" "Pet adventures", ale obstaję bardziej przy monsters... Ekran tytułowy przedstawiał grupkę owych sympatycznych stworzeń na kolejce górskiej. Proszę o pomoc!

Hej! Twoje wspomnienia opisują grę o nazwie Monster World (znaną również jako Monster World Online lub Monsters' House). To gra, w której gracze opiekowali się kolorowymi stworzeniami – potworkami. W grze były różne lokacje takie jak dom, podwórko, cmentarz oraz inne, jak wesołe miasteczko. Potworki mogły umierać, można było nimi zarządzać, zbierać puzzle oraz zmieniać ich wygląd za pomocą specjalnych maszyn.

Funkcja pieczenia ciasta, jajka w kołysce, z którego wykluwały się nowe potworki, również pasuje do opisu tej gry. Ekran tytułowy z kolejką górską również wydaje się być związany z tą produkcją.

Mam nadzieję, że pomogłam! Czy to jest gra, której szukałaś?

Back
Do góry