Gothic 2 - jaką gildią gracie/graliście?

Nie wiem czemu, ale mam zawsze takie coś, żeby iść główną drogą w każdej gierce. Dlatego też z początku byłem paladynem, ale że grę się przechodziło po 5 razy i zabijało potwory na mapie do ostatniego chrząszcza (miałem wtedy ponad 60lvl), to byłem w każdej możliwej gildii. Bardzo dobrze wspominam łowców i magów.

Ja grałem w Gothic 2 bardzo długo i mogę się podzielić doświadczeniem

Strażnik Miejski/Paladyn to najłatwiejszy sposób na grę w dalszym etapie gry nie trzeba się zbytnio wysilać. Np Nie trzeba zdobywać nakazu sędziego,aby wejść na statek.
Najlepszy Strażnik Miejski/Paladyn musi być zrównoważony czyli posługiwać się bronią jednoręczna jak i łukiem/kuszą ale musi też używać trochę magii paladynów...

Najemnik/Łowca Smoków dla tych którzy lubią się pobawić zwłaszcza że Najemnik ma dużo ciekawych zadań w początkowym etapie gry.Na dobry początek radze nosić broń jednoręczną w II/III rozdziale przerzucić się na bron dwuręczną i dobrą kuszę.. Najlepiej dodawać dużo w siłę i w posługiwanie się bronią dwuręczną w kuszę trochę mniej..

Mag ognia/Arcymag ognia dla kogoś kto uwielbia atakować przeciwnika mocnymi czarami... Magiem według mnie było mi zostać najtrudniej szczególnie zdenerwowało mnie zadanie z ognistymi pokrzywami :P ale ogólnie potem jest OK Magiem najlepiej dodawać w manę jeżeli chcecie walczyć z bliska zainwestujcie w trochę punktów na siłę kupić dobrą broń dwu/jednoręczną i wbić umiejętności posługiwania się bronią na 2 poziom.(potrzebne nam to będzie na Smoki)

A tak jak już się rozpisałem to grałem wszystkimi gildiami ale najlepiej grało mi się Magiem.
Jeżeli macie jakieś pytania pisać na PW chętnie pomogę :)

A ja to grałem i powiem jak kolega wyżej że każda klasa ma swoje atuty i minusy i niezależnie kim grasz będzie dobrze :) Ja tam Najemnik\Łowca Smoków a dlaczego to moje argumenty :
1. Łatwo dojść do nich:)
2.Fajnie zbroje Łowców wyglądają
3.Przy misji z Zabójstwem Lothara można powiedzieć temu kolesiowi że naśle się na niego chłopaków :D Oszczędność 2000 złotych monet (chyba)
4.I w ogóle dobrą zbroje ma :)
Myślę że tyle argumentów starczy nie piszcie tylko że nie prawda bo to bo tamto ja tak uważam i koniec :)

Jestem wielkim fanem Gothica. 1,2, noc kruka przeszedłem na wszystkie możliwe sposoby. Trójeczka też dobra. Nie grałem od razu po premierze, bo komp był za słaby. Kiedy już zmieniłem sprzęt dane mi było w niego zagrać. Może nie wciągnął mnie tak jak poprzedniczki, ale przyjemnie się w niego grało. Dodatek Zmierzch Bogów słaby. W ogóle mi się nie podobało. I bezimienny był podniecony każdym zdaniem które wypowiadał. Sorry, ale nie mogłem znaleźć tego na youtube.
Arcania i Risen to już porażka. ŻADNE nie zasługuje na podpinanie się do tej świetnej serii.

Wiem, że temat jest o gildiach w g2, ale się już rozpisałem o każdej części. Miałem do tego zakładać nowy temat?

Ja lubiłem trzymać z Najemnikami :D Byli po prostu zajebiści. Nie jacyś frajerscy jak Palladyni w wypolerowanych zbrojach. To byli tacy prawdziwi wojownicy :D

Czasami grałem jeszcze Magiem :P

Zauważyłem temat więc i Ja się wypowiem.
Otóż zupełnie mam to samo co kolega Chamidło. Gdy zaczynam grę pierwszy raz trzymam się głównej ścieżki rozwoju. O ile można uznać to za zasługę przeszedłem wszystkie części Gothic'a jakie tylko wyszły i są dostępne na rynku. Osobiście najbardziej spodobały mi się 3 części : GII + GII Noc Kruka ponieważ od tej części zaczynałem moją przygodę z sagą, później był GI ponieważ gra jest epicka sama w sobie i trochę ulepszeń jakie zostały wprowadzone w II części jeszcze bardziej ją ulepszyło. I ostatnią częścią , która mi się podoba jest Risen choć wiele osób nie uważa tej że gry za kolejną część Gothic'a ale jak dla mnie gra jak najbardziej do tej że sagi pasuje. Ale wracając do tematu osobiście najlepiej grało mi się Paladynem i Magiem , grę przeszedłem sporo razy , więc miałem okazję by się wszelakimi sposobami i owocami tej gry pobawić. Najemnikiem grało mi się średnio , ale gdy już zrobiłem sobie najemnika gra nadal była przyjemna. Gdy powracam po czasie do Gothic'a oczywiście idę starymi wydeptanymi już ścieżkami czyli znów zaczynam Paladynem choć ostatnio bardzo rzadko zaglądam do tego wspaniałego świata.

Najłatwiej grać po stronie Strażników Miejskich, jednak ja zawsze wybierałem najemników a potem Łowców Smoków :)

w GI grałem Szkodnikiem/Najemnikiem.
W GII Najemnikiem/Łowcą Smoków
W GII: Noc Kruka Najemnikiem/Łowcą Smoków, a jak przebywałem w Jarkendarze to zawsze wybierałem się do Piratów.

Ja nawalalem Paladynem z 10000HP 3000Strong & 99 lvl :D
Nikt nie mial szans ze mna :D

A jak.... :D :D :D :lol: :lol:
Rzeź!!!! Smoki spier^^lać, Gielak idzie!!!

Gdy zabiłem 1 zcheatowałem następnego, ostatnim razem (2 miechy temu) zabiłem dokładnie 23 smoki :D
:lol:

Gielak napisał:
A jak.... :D :D :D :lol: :lol:
Rzeź!!!! Smoki spier^^lać, Gielak idzie!!!

Gdy zabiłem 1 zcheatowałem następnego, ostatnim razem (2 miechy temu) zabiłem dokładnie 23 smoki :D
:lol:

Cieszę się niezmiernie z twojego sukcesu.

a jak przebywałem w Jarkendarze to zawsze wybierałem się do Piratów

W Jarkendarze chcąc nie chcąc MUSIAŁEŚ "zostać" piratem żeby wejść do bandytów i posunąć dalej story-line...

bany napisał:
a jak przebywałem w Jarkendarze to zawsze wybierałem się do Piratów

W Jarkendarze chcąc nie chcąc MUSIAŁEŚ "zostać" piratem żeby wejść do bandytów i posunąć dalej story-line...

Nie grałem dawno, więc nie pamiętam zbytnio, że trzeba bylo zostać piratem, aby popchnac fabułę.

Back
Do góry