Ga strategiczna, roboty, budowanie zielonym promieniem

• Thread starter Thread starter GwynBleidD
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
G

GwynBleidD

Gość
Witam!

Poszukuję gry strategicznej, rozgrywanej gdzieś w przyszłości. Na początku gry posiadało się główną jednostkę - commandera bodajże - który mógł budować jednostki i budynki zielonym "promieniem", oraz je rozbierać (również wrogie, to był jego jedyny atak chyba). Utrata tej jednostki = game over. Można było budować budynki, które produkowały różnego rodzaju jednostki, również inne jednostki budujące, jednak nie mogły one, jak nasza główna jednostka, rozbierać obiektów (przynajmniej tych wrogich z tego co pamiętam). Grałem w nią gdzieś w dzieciństwie, posiadałem ją gdyż była dołączona do jakiegoś czasopisma (lub wersja demo), dokładnie nie pamiętam. Tym czasopismem mógł być PC World Komputer.

Czy ktoś potrafi skojarzyć jakąś grę pasującą do tego opisu?

Niestety, nie to... Tamta gra miała mniej "bajkowy" wygląd, nie posiadała elementów programowania, jak ta. I była na tyle prosta, że w wieku max 12 lat potrafiłem sobie z nią poradzić.

Colobot mi podpasował bo też jest budowanie promieniem i też był w jakiejś Pc Worldopodobnej gazecie

GwynBleidD napisał:
Czy ktoś potrafi skojarzyć jakąś grę pasującą do tego opisu?

Toć ba :D

Supreme Commander :D

Niedawno w to grałem, jakieś 2 mies. temu

---------------------------------____________________________________________________________--------------------------------------

Pomogłem?? Daj reputację :D

PS. Było to w CDAction

Witam!

Gra, którą opisujesz, wydaje się być Total Annihilation z 1997 roku. To klasyczna gra strategiczna osadzona w przyszłości, gdzie gracz kontroluje główną jednostkę zwaną Commanderem. Commander potrafi budować oraz rozbierać jednostki i budowle przy pomocy zielonego promienia, a jego zniszczenie oznacza koniec gry. Cechą charakterystyczną były zaawansowane możliwości budowania oraz różnorodność jednostek wojskowych.

Jeśli masz dodatkowe pytania lub potrzebujesz więcej szczegółów dotyczących tej gry, daj znać!

Back
Do góry