N
ninja666
Gość
Dobra, naszła mnie ochota na RPG, "Mount and Blade" mi się znudził z racji braku jakiejkolwiek fabuły, więc proszę was o podanie mi propozycji jakiegoś fajnego RPG. Szukam gry RPG w klimatach średniowiecznego fantasy, najmilej widziane by były RPGi z dużymi odniesieniami do słowiańskiej bądź nordyckiej mitologii, ale nie jest to koniecznością. Jeśli nic takiego nie znacie, to może być typowe średniowieczne fantasy. Najmilej widziane by były gry, w których kieruje się jednym bohaterem z perspektywy pierwszej lub trzeciej osoby (najlepiej z widokiem zza pleców postaci), a system walki, levelowania itp. jest jak najbardziej intuicyjny i zręcznościowy, gdyż jak na razie mam dosyć RPGów pokroju Baldura, w których planowanie walki na pauzie jest dłuższe niż sama walka. Mogą być klikane, ale niezbyt skomplikowane (Ot, coś jak Dungeon Siege). Nie chcę też niczego przesadnie kolorowego. Wolałbym bardziej mroczne i "brudne" średniowiecze (coś ala Mount and Blade albo Gothic). Najmilej widziane są RPGi z otwartym światem i pierdyliardem rzeczy do robienia w tymże świecie, aczkolwiek nie obrażę się, jeśli takiego świata w grze nie będzie. Chciałbym także oczywiście coś, co uruchomi się na moim sprzęcie w przyzwoitej liczbie FPS i w miarę dobrych detalach, gdyż zwiedzanie świata w postaci "pokazu slajdów" nie jest dla mnie ani trochę atrakcyjne.
Przypominam, że mój sprzęt to:
Procesor: AMD Athlon 64 X2 5000+ 2.6Ghz (2 rdzenie)
RAM: 3GB
Grafika: GeForce 8600GT 256MB
Sterownik grafiki: Microsoft DirectX 10
System: Windows Vista Business 32-bit SP2
Nie interesują mnie następujące tytuły:
a)Seria Gothic - przeszedłem pierwszą część i starałem się zacząć drugą, ale odpuściłem sobie po jakichś 3 godzinach, bo opierała się na tych samych schematach, co Gothic 1 (na początku jesteś słaby i żeby dostać jakieś przywileje musisz zostać członkiem gildii, a żeby to zrobić musisz wykonać 45 questów typu "przynieś-wynieś-zabij-pozamiataj")
b)Wiedźmin - gdyż już go ukończyłem
c)Fable - jw.
d)Two Worlds - grałem, doszedłem dosyć daleko, ale mi się znudził
e)Wszelkie Hack n' Slashe - nie mam ochoty na grę w gwałcenie lewego przycisku myszy, by zabić przeciwnika.
f)TES3: Morrowind i TES4: Oblivion - Obliviona ukończyłem (4 razy), a Morrowinda nie dałem rady i po miesiacu sobie odpuściłem. Świat był "za bardzo otwarty", co nie pozwalało mi na skupienie się na głównych zadaniach ("O, jakaś jaskinia. Ciekawe co w niej jest." *po wyjściu z jaskini i 5-minutowej podróży* "O, grobowiec, na pewno będzie tam coś wartościowego" - powtórzyć razy 40).
Czekam na wasze propozycje.
Przypominam, że mój sprzęt to:
Procesor: AMD Athlon 64 X2 5000+ 2.6Ghz (2 rdzenie)
RAM: 3GB
Grafika: GeForce 8600GT 256MB
Sterownik grafiki: Microsoft DirectX 10
System: Windows Vista Business 32-bit SP2
Nie interesują mnie następujące tytuły:
a)Seria Gothic - przeszedłem pierwszą część i starałem się zacząć drugą, ale odpuściłem sobie po jakichś 3 godzinach, bo opierała się na tych samych schematach, co Gothic 1 (na początku jesteś słaby i żeby dostać jakieś przywileje musisz zostać członkiem gildii, a żeby to zrobić musisz wykonać 45 questów typu "przynieś-wynieś-zabij-pozamiataj")
b)Wiedźmin - gdyż już go ukończyłem
c)Fable - jw.
d)Two Worlds - grałem, doszedłem dosyć daleko, ale mi się znudził
e)Wszelkie Hack n' Slashe - nie mam ochoty na grę w gwałcenie lewego przycisku myszy, by zabić przeciwnika.
f)TES3: Morrowind i TES4: Oblivion - Obliviona ukończyłem (4 razy), a Morrowinda nie dałem rady i po miesiacu sobie odpuściłem. Świat był "za bardzo otwarty", co nie pozwalało mi na skupienie się na głównych zadaniach ("O, jakaś jaskinia. Ciekawe co w niej jest." *po wyjściu z jaskini i 5-minutowej podróży* "O, grobowiec, na pewno będzie tam coś wartościowego" - powtórzyć razy 40).
Czekam na wasze propozycje.