Fifa 13 muli na maxa

• Thread starter Thread starter Bialy69
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
B

Bialy69

Gość
Gdy włączam fife 13 to 1 obrazek włącza się normalnie. Problem zaczyna się przy ładowaniu 2 obrazka na którym mamy wybór języka flaga strasznie się tnie i rusza się co 1 min albo więcej, gdy chcę zmienić język i klikam na strzałkę to muszę czekać 5 minut żeby flaga się zmieniła. Oczywiście gdy klikam enter nic się nie dzieje. W skrócie przy wyborze języka strasznie muli i ciężko cokolwiek zrobić. Próbowałem :
-odpalić jako administrator
-odpalić ze zgodnością
-ten plik w dokumentach w instance dałem jako "tylko do odczytu"
-zmieniałem grafikę, wyłączałem synchronizacje pionową
-zmieniałem nazwę konta i komputera oraz tworzyłem nowe konto
I nic...

Mam laptop z Windows 7, 6 GB ram, 64 bity, procesor AMD a6-3400m apu radeon hd graphics 1,4 ghz

Dodam że grałem jakieś 2 miechy w fife na najwyższych obrotach i było cacy, a dopiero z dnia na dzień zaczyna mulić.

Sytuacja podobna do mojego starego laptopa Acera ;) Skoro Windows 7 zakładam,że laptop ten nie jest nowy [w sprzedaży laptopy z 7 są oficjalnie niedostępne od.. dawna... teraz premierę miał już Windows 10 - którego możesz za darmo uzyskać poprzez aktualizację, więc 7 ma już trochę lat ;)].
W skrócie - zaczyna się Ci lapek przegrzewać przez co gra nie może pozwolić sobie na płynną rozgrywkę.
Pobierz program HWMonitor z strony http://www.cpuid.com/ , odpal program, odpal bez jego zamykania grę, pograj chwilę i podrzuć nam zrzut z programu. Mogę Ci powiedzieć, że na 99% winne jest marne chłodzenie twojego laptopa.

I w skrócie rozwiązanie [jeżeli temperatury będą faktycznie za wysokie => powyżej 80-90 stopni].
Jeżeli masz jeszcze gwarancję - wysyłasz na gwarancję z powodu wysokich temperatur, załączasz tam screeny z HWMonitora.
Jeżeli nie masz gwarancji będziesz miał dwie opcje.
Albo samemu rozkręcić laptopa i go wyczyścić.
Albo oddać do solidnego serwisu, który zrobi to za Ciebie.

Jeżeli jednak temperatury będą ok - będziemy sprawdzać więc problem od strony programowej ;)

Po 1 "pograj chwilę " jak ?? xd Po 2 sprawdzałem już tym programem i było ok. a niedawno był format i czyszczenie lapka więc to coś innego

Nie chodzi mi o czyszczenie lapka od strony systemowej - chodzi mi o całkowite rozkręcenie, wymianę pasty termoprzewodzącej etc.
Temperaturę się sprawdza po 10-20 minutach gry, nie w systemie.
Robisz tak. Odpalasz program, minimalizujesz go do paska. Odpalasz grę i męczysz się z 10-20 minut na tych marnych fpsach, potem wychodzisz i sprawdzasz temperatury w polach MAX.
Podrzuć tego screena, wtedy pomyślimy co dalej.

Ale powiedz mi po co ? Pomyśl logiczne. Samo się nic nie zmieniło, żeby z dnia na dzień wszystko się zje..ło*. Jeśli wcześniej było ok to samo się nie zmieniło xd.

Mam laptop z Windows 7, 6 GB ram, 64 bity, procesor AMD a6-3400m apu radeon hd graphics 1,4 ghz
AMD + Radeon - mają to do siebie że lubią wysoką temperaturą, a co za tym idzie szybko się uszkadzają.
Mimo wszystko proponuję zastanowić się nad czyszczeniem sprzętu oraz wymianę pasty jeśli dawno nie było to robione (u mnie kosztuje to ~ 70 - 100zł w przypadku laptopów).

Może okazać się również że padła Ci kość pamięci RAM.
Pobierz sobie MemTest86, wypal na płytce i uruchom poprzez bootowanie. Pozwól by test przebiegł kilka razy i zobaczysz czy nie pojawią się błędy.

Wyczyściłem i zrobiłem ten skan i wszystko jest dobrze =, nie ma żadnych błędów

Na ten moment podejrzewał bym zatem uszkodzenie układu graficznego.
Czy Twój laptop to nie przypadkiem lenovo?

Zainstalowana jest fifa i FarCry 2 ale w farcry gram 1 raz na tydzień może 2 a w fifę prawie codziennie max.2 godz.

Farcry 2 śmiga bez problemów. Fifa orginalna. Sprzęt nie stary z przed 2 lat. Ale działa na nim np.PES 15 który jest nowszy. Ludzie czytajcie ze zrozumieniem WCZEŚNIEJ FIFA DZIAŁAŁA DORZE !

Back
Do góry