Zakup Laptopa

B

Biafra

Gość
Mam zamiar kupić laptopa tak gdzieś za dwa miesiące, jednak już pomału zaczynam się rozglądać. Cena to +/- 3 000zł. Oczekuję, żeby chodziły mi gry, bo będę tam głównie w MP grał, a oprócz tego to chcę do obróbki zdjęć, grafiki oraz ogólnie do nauki, bo po gimnazjum wybieram się na kierunek informatyczny więc dobry sprzęt się przyda

jeśli o mnie chodzi to osobiście odradzam Ci laptopa do grania. Nawet jeśli kupisz go za 3k to za poł roku jego wartości spadnie o 30- 40% a biorąc pod uwagę standardy graficzne wyznaczane na rynku gier to po krótkim czasie będzie grał tylko na low detalach.
lepiej zrobić za tą kase mocny upgrade PC.

a i 'laptop do nauki' to największa ściema na świecie ^^

Dobrego laptopa do gier w tej cenie raczej nie znajdziesz. Natomiast za 3,000 złożysz zajebistego PC ;)

Haha informatyczny kierunek :D tzn. że idziesz do technikum czy na profil informatyczny? :D

Nie wiem czy wiesz ale wszelka informatyka w tym okresie jest na tak żałośnym poziomie... :D

Do grania PC stacjonarny, chyba żę naprawde potrzebujesz lapka bo będziesz mieszkać np. w internacie.

Laptop do grania? Są takie, ale cena ich przekracza 10 tyś. Gdzieś o tym czytałem, ale i tak to nie zmienia faktu iż to laptop i prędzej czy później będzie się gotował bardziej niż stacjonarka, więc po maks 2 latach będziesz go wymieniał.

w sumie d3v ma rację jeśli chodzi o kierunki informatyczne. Fajnie to brzmi ale nic ciekawego z technikum nie wyniesiesz - tyle samo co przy dobrych chęciach nauczysz się sam. Chyba ze chcesz przez pół roku uczyć się jak napisać kalkulator i poznać tajniki pakietu office'a.
laptop i gry to dwie sprzeczności. Dobre gamingowe laptopiska kosztują 8-10k i ważą 5kg :D

Nie chce głównie do samego grania i jakiś dobrych gier. Chodzi o takie proste gry MultiPlayer jak Team Fortess, Gra samp. Głównie chcę do neta tylko, net, grafika i takie sprawy

Jezeli chcesz lapka do grania i zeby byl wydajny lookaj na kompy z grafika Pentium Dual-Core lub Intel Core 3.

Mysza wybrała taki kolor

sony_vaio_yb1.jpg

b ;)

Słuchaj d3v'a - miał i ciągle mu się psuł. Są drogie, ale płacisz za jakość i BEZAWARYJNOŚĆ. Jakiś rok mam vaioska i kompletnie nic się nie dzieje. Dysk zasrany po brzegi, ale nie wyczuwam jakiegoś spowolnienia pracy lapka (nie wiem dokładnie, ale chyba procek za to odpowiada, bo to jakaś tam funkcja jest w tym). Poza tym masz szereg ciekawych aplikacji, które są w standardzie i należą wyłącznie do vaio. Może to nie cuda, ale zawsze tam jakieś bajerki. Bateria trzyma długo, obudowa bardzo ładnie wygląda, klawiatura też jest git. Nic tylko brać :) Szajsungi tak samo jak Asusy - dla młotów lodowych, którzy chcą kupić gówno za niską cenę.
Możesz też porozglądać się za jakimś 'hapekiem' bo też bardzo dobra firma.

Mysza napisał:
Słuchaj d3v'a - miał i ciągle mu się psuł. Są drogie, ale płacisz za jakość i BEZAWARYJNOŚĆ. Jakiś rok mam vaioska i kompletnie nic się nie dzieje. Dysk zasrany po brzegi, ale nie wyczuwam jakiegoś spowolnienia pracy lapka (nie wiem dokładnie, ale chyba procek za to odpowiada, bo to jakaś tam funkcja jest w tym). Poza tym masz szereg ciekawych aplikacji, które są w standardzie i należą wyłącznie do vaio. Może to nie cuda, ale zawsze tam jakieś bajerki. Bateria trzyma długo, obudowa bardzo ładnie wygląda, klawiatura też jest git. Nic tylko brać :) Szajsungi tak samo jak Asusy - dla młotów lodowych, którzy chcą kupić gówno za niską cenę.
Możesz też porozglądać się za jakimś 'hapekiem' bo też bardzo dobra firma.

to że ty nie miałeś z nim problemów nie znaczy że innych nie mają. A aplikacje od producenta większość i tak wywala bo mulą kompa.

Jak tak mówicie o Vaio to powiem Wam, że znajomi mają od dwóch lat dwa laptopy tej marki i jeden jest używany czysto do internetu i filmów, a drugi typowo do WoWa, LoLa, NFS. Obydwa spisują im się genialnie i nie ma żadnych problemów z przegrzewaniem się czy zacinaniem.
A co do hp, to moi rodzice posiadają takie laptopa od 5 lat i przeżył na prawdę dużo. Zacina się i się grzeje, ale przez pierwsze 3 lata chodził jak burza. Cud, że jeszcze się trzyma.

Lans na nazwę... nie dziękuję.
jaroslawkaczynskilaptop-47219b2b45d6025fce8f4d55c63d3c1459e8654d.jpg

Prawda jest taka, że jak znajdziesz ciekawą ofertę to nie ważne jakiej firmy kupisz lapka on po prostu będzie dobry. Tu nie chodzi o kupienie Asusa, Samsunga, sony czy czegoś jeszcze innego tylko o to co faktycznie ma w środku. Teraz bawią się generalnie w integrowanie procesorów i kart graficznych w jedną wydają jednostkę APU.

Witam, po raz kolejny. Tak jak kiedyś miałem w planach kupić Laptopa, jutro te plany mogą zostać zrealizowane. Przeanalizowałem parę opinii, poczytałem dużo na temat notebooków itd. Jutro mam zamiar zobaczyć co i jak w sklepie Media Markt- Solvay Kraków. Na stronie internetowej zaoferowali oni takie notebooki:
http://www.mediamarkt.pl/krakow-solvay- ... _notebooki
1. http://www.mediamarkt.pl/krakow-solvay- ... ,id-677639 - Tego mam na oku. Jak widać parametry ma bardzo dobre, spokojnie polecę z takim czymś w Black Opsa na Ultra. Jednak nie wiem czy nie znajdę laptopa tańszego, o podobnym środku? Tak jak to matti napisał.
2. http://www.mediamarkt.pl/krakow-solvay- ... ,id-677637 - Tutaj wydaje się ok, cena jest super. Przeraża mnie jeden fakt Karta graficzna Zintegrowana i można powiedzieć że jest to gówno. Co o tym myślicie?

To są moje takie dwa typy, od razu mówię że nie wezmę Vaio- jak dla za mała przekątna ekranu :) Dałem wam też listę reszty laptopów z ich oferty internetowej, jak coś do podajcie. Nie chcę oczywiście dużo wydawać, ponieważ do grania mam jak na razie x'a. Jeżeli możecie to wypowiedzcie się na te moje dwa typy :)

Z tych dwóch wybierz oczywiście jedynkę. Czy BO będzie tam na ultra chodził no powiedzmy, że teoretycznie będzie można ustawić opcje bardzo wysokiej jakości. Trzeba pamiętać, że to są jednak urządzenia o pomniejszonych częściach, które lubią się grzać. Do photoshopa będzie idealny.

Back
Do góry