Wydajność komputera

• Thread starter Thread starter PatrickVSPL
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
P

PatrickVSPL

Gość
Witam.
Ostatniego czasu, a nawet lata, używałem programów do usprawniania systemu:
- CCleaner
- GameBoster
- ( Program do zwiększania wydajności procesora )

Zaczynając, posiadam netbook'a: Samsung N150 Plus.
Bez żadnych modyfikacji ( RAM, Procesor itp. ).

Raz postanowiłem wypróbować program do powiększania wydajności procesora,
i jak powiększyłem o 3 stopnie, to na ekranie wyświetliły się czarne kreski, a potem komputer zgasł.
Po parę tygodniach, musiałem go formatować :/

Teraz pozostaję przy programach, które wyłączają nie potrzebne programy.

Jedynie teraz pytam ... istnieją lepsze programy niż wymienione powyżej?
Czy do ... informatyków ... jakie procesy z Menedżera zadań można powyłączać bez wahania?
Dziękuję za odpowiedz :D

Swojego czasu dobrze działał TweakerXP (teraz są jego odpowiedniki pod Windows7)
CCleaner to podstawa do utrzymywania podstawowej czystości na kompie.
Ważne jest też moim zdaniem odpowiednie ustawienie programu antywirusowego aby ten za bardzo nie obciążał nam komputera. Ilość uruchomionych programów w tym przeglądarka internetowa, komunikatory itd powinna być ograniczona. Czasami głupi filmik na youtube potrafi zrobić z oprogramowania flash mordercę dla procesora ;)). Piszę to w kontekście wielu programów uruchomionych na raz gdzie przeglądarka działająca w tle to dalej działający program.

Matti napisał:
Swojego czasu dobrze działał TweakerXP (teraz są jego odpowiedniki pod Windows7)

A jeżeli już mowa o odpowiednikach, to jaki odpowiednik jest najlepszy pod 7-ke?

Cóż ... Jak zapatrzyłem się w komentarzach było napisane że nie da się go potem usunąć :/
A coś co używałeś/używaliście działa odpowiednio, mówiąc o działaniu i darmowym oprogramowaniu?

Back
Do góry