Windows 8

B

Biafra

Gość
Rozpoczynam tutaj rozmowy na temat nowego OS Windows 8. Dzisiaj kupiłem Laptopa z tymże wgranym win, przed kupnem strasznie się wahałem co do ósemki, czytałem opinie i nie były one dobre. W końcu się zdecydowałem i obecnie korzystam z pełnej wersji. Jak na razie jest ok :) owszem ciężko się połapać na początku co i jak, lecz z upływem czasu staje się to coraz łatwiejsze i wygodniejsze. Mam dostęp do wielu ciekawych aplikacji, sklepu microsofta itd. A wy jak oceniacie windowsa, po recenzjach innych, filmikach czy może macie go lub któryś z waszych znajomych? Co wam się nie podoba lub co podoba? ;>

jakie plusy i minusy w porównaniu z win 7 ? myślę czy się nie przesiąść i każda opinia jest cenna :)

Mam podobny dylemat. Do tej pory korzystałam w Windowsa 7 i byłam zadowolona, ale teraz- kiedy kupuję nowy komputer, zastanawiam się nad Windowsem 8, dużo osób mnie na niego namawia. Najbardziej przekonujące jest to, że niejeden streamer mówił mi, że jeśli chodzi o granie w gry, nie wyobraża sobie teraz przesiąść znów na 7. Czyli są zadowoleni. Z drugiej strony słyszę opinię, że Ósemka sprawdza się tylko na sprzęcie dotykowym. I co ja, biedy żuczek, mam z tym zrobić?

Ja używam ósemki na kompie stacjonarnym bez żadnych dotykowych bajerów. No chyba, że sobie palcem pukam w monitor...
Używa się go bardzo dobrze. Jest płynny, dość stabilny i przede wszystkim po kilku dniach użytkowania jest intuicyjny. Piszę specjalnie, że po kilku dniach ponieważ każdy przesiadający się ze starszych wersji W może być w szoku :P

Ja też używam ósemki i dla mnie bardzo dobrze się spisuje bardzo fajne skróty klawiszowe polecam ósemka

Windows 8 jest według mnie zdecydowanie szybszy, niż poprzednik. Jest stabilny, a patch aktualizujący do wersji 8.1, pozwala na usunięcie wszystkiego, czego nam się nie podoba. Również polecam.

Back
Do góry