Windows 10

X

xYhaNx

Gość
Mam takie pytanie , bo nie wiem czy Windows 10 nadaje się do grania w mc i czy jest lepszy od Windowsa 7 , bo mogę zainstalować darmową wersję , proszę o szybką odpowiedź

U mnie po aktualizacji z win 8 mc dostało mocnego kopa na moim kompie z dirta, fps poszły ponad 3x w górę

Mój dirt:
Intel Celeron 2,3 ghz turbo do 2,5
4gb ramu
intel hd pamięć współdzielona 128mb

Nie zalecam ci instalowania Windowsa 10 bo to dopiero wczesne wydanie, ja sam zainstalowałem win10 i po crashu gry i restarcie kompa system nie chciał się włączyć i musiałem zreinstalować system, płytka naprawiająca ani program naprawiający w windowsach nie zadziałał na to. Od razu po włączeniu komputera jest tylko czarny ekran i kursor. Ja osobiście zostałem przy Win7 żeby nie mieć już takich cyrków. :P

No nie działało Ci bo aktualizator win 10 pitoli sterowniki (a przynajmniej u mnie) i jak pierwszy raz Ci odpali to instaluj od razu na nowo stery bo ja zrobiłem sobie na 1 kompie tak że grałem, crash, nie działa

Ja powiem tyle: na jednym kompie śmiga 10 idelnie ale za to na 2 już troszke przycina. Wszystko zależy od specyfikacjii kompa.

Wszystko zależy od specyfikacjii kompa.
Nawet czasami mogą być 2 kompy z taką samą specyfikacją a system będzie różnie śmigał :)
W technikum mamy całą salę z Core i3-4xxx i jakimś geforcem. I każdy pecet inaczej chodzi, mimo że wszystkie:
1) chodzą z tego samego obrazu systemu
2) mają zainstalowanego Time Freeze'a (program do "resetowania" komputera do stanu "przed używaniem" przy każdym starcie peceta)
3) mają dokładnie te same podzespoły.
Przykładowo, jak organizowaliśmy turniej szkolny w CS:GO to różnica w działaniu wynosiła nawet 20-25FPS wewnątrz gry :)
#sprawdzoneinfo

Back
Do góry