N
Nietzsche
Gość
Niedawno dostałem swój egzemplarz Wiedźmina 2 i od tamtego momentu moje życie się odmieniło. Pierwsze co trzeba powiedzieć o tej grze, to to, że jest niesamowicie wciągająca. Po pierwszym uruchomieniu siedziałem ponad 6 godzin, zanim przerwałem (chodzenie do ubikacji też było problemem). Fabuła na początku wydaje się w zasadzie średnia, ale to, jak się powoli rozwija ma wielki wpływ na nasze upodobanie. Tak więc druga część przygód Geralta jest wciągająca, ale co z pozostałymi aspektami gry? Myślę, że teraz powinienem napisać coś o grafice, która jest... P R Z E P I Ę K N A! Jakość postaci, widoki, tekstury. Nasi rodacy stworzyli niesamowity silnik, jakiego nikt jeszcze nie widział. Nie wiem jak to wygląda na najwyższych ustawieniach, bo nie miałem okazji ze względu na sprzęt, ale udało mi się doprowadzić do normy na ustawieniach high. I nawet wtedy prezentuje się niesamowicie. Co dalej? Rozgrywka. A ta moim zdaniem jest o wiele lepsza niż w poprzedniej części gry. System walki zmienił się na dobre, tym razem dostaliśmy nieco hack'n'slashu, co jest wg mnie dobrym rozwiązaniem. Przytrzymywanie przycisku w jedynce było ciekawym pomysłem, ale trochę nudziło.
To by było na tyle. Ogólnie grę oceniam na 10/10, bo jest to dla mnie nowe doświadczenie. Niebawem postaram się napisać recenzję, którą wrzucę na GB.
A teraz idę coś zjeść i grać dalej. Pozdrawiam. :D
To by było na tyle. Ogólnie grę oceniam na 10/10, bo jest to dla mnie nowe doświadczenie. Niebawem postaram się napisać recenzję, którą wrzucę na GB.
A teraz idę coś zjeść i grać dalej. Pozdrawiam. :D