Wgranie gry na steam

• Thread starter Thread starter dequler
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
D

dequler

Gość
Siemanko.
Testowalem ostatnio gre dark souls 2 przed zakupem. Sciagnalem ja oczywiscie z torrentow i scrackowalem na okres testowanie. Gra mi sie spodobala i zakupilem ja na platforme steam. I tu jest moje pytanie, czy da rade wgrac gre scrackowana na steam bez koniecznosci ponownego sciagania?

Naprawdę problem będzie zainstalowanie ~20 GB ?
Jeżeli mogłeś poczekać przy ściąganiu torrenta gdzie pewnie było 20 seederów to z serwerów Steam chociaż zawsze przeciążonych powinno pójść o wiele szybciej

Siemanko!

Rozumiem, że chcesz oszczędzić czas i uniknąć ponownego pobierania gry na Steamie. Oto kilka rzeczy, które możesz spróbować:

1. Podmiana plików: Możesz spróbować podmienić pliki gry w folderze Steam na te, które już masz. Aby to zrobić, musisz znaleźć, gdzie Steam zainstalował grę, a następnie skopiować tam pliki z wersji, którą testowałeś. Pamiętaj, że Steam może chcieć zweryfikować integralność plików, więc nie ma gwarancji, że to zadziała.

2. Weryfikacja integralności plików: Po podmianie plików możesz wykorzystać funkcję „Zweryfikuj integralność plików” w Steamie, aby upewnić się, że wszystko jest zgodne z oficjalną wersją. Wejdź do biblioteki Steam, kliknij prawym przyciskiem myszy na grę, wybierz „Właściwości”, a następnie „Pliki lokalne”.

Tego rodzaju działania mogą nie zawsze działać i czasem najłatwiej jest po prostu pozwolić Steamowi pobrać grę od początku. Upewnij się, że obie wersje gry (ta z torrentów i ta ze Steam) są w tej samej wersji, aby minimalizować ryzyko problemów. Powodzenia!

Back
Do góry