Wasze przeglądarki internetowe

• Thread starter Thread starter MrKamilusss
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
M

MrKamilusss

Gość
W tym temacie wypowiadamy się jakie posiadamy przeglądarki internetowe i oceniamy je :P

No to ja zaczynam ...

Ja zacząłem pierwszy raz korzystać z Internet Explorer 8 a potem z Google Chrome. Google Chrome ciągle mi mulił więc się przerzuciłem się na Safari (Przeglądarka firmy ,,Apple''). Safari CIĄGLE mi zaznaczło wszystkie wyrazy na czerwono (w opcjach nie było do przestawiania tego). Gdy Instalowałem sobie Windowsa 7 (wcześniej miałem XP) pomyślałem aby zainstalować Operę. I zainstalowałem ... Była rewelacyjna (aż do teraz :D), Szybko działa i ma opcję Turbo. Według mnie to jest najlepsza i najszybsza przeglądarka.

Ocena:
Opera: 10/10
Google Chrome: 7/10
Safari: 5/10
Internet Explorer 8: 7/10

Długa ocena przeglądarek :P

Oceniam:
Chrome 8/10
Explorer 10/10
Mozilla 4/10
Opera 6/10

Korzystam z 3 przeglądarek, Chrome, IE oraz Mozilli

Chrome 7/10
Explorer 1/10
Mozilla 10/10
Opera 4/10
safari 9/10

Explorer to bardzo dobra przeglądarka, tylko jak się nie ma oryginalnego Windowsa jabcok to nie ma takiego zgrania xd

Chrome 6/10
Explorer 0/10
Mozilla 8/10
Opera 5/10
Safari, nie wiem jak na Windowsie, ale jeżeli chodzi o Mac Booka to : 9/10

Aurora czy jak to sie wabi: 8/10
Aurora to firefox na win7
Sam firefox: 0/10 zacina mi kompa i tak, na pewno jest to jego wina :)

Firefox używa bardzo dużej ilości skryptów i procesów, że o google chrome nie wspomne . .

ioev6p.png

Chrome 9/10
Firefox 7/10
Opera 5/10
IE 1/10

Używam chroma, jeśli potrzebuje czasami użyje Firefoxa, Opera tylko do testowania kompatybilności stron, IE nie używam, bo się boję.
A jeśli ktoś pisze o Safari to w wersji Macowej nikt nie szuka tak dziur, natomiast w wersji na Windę jest równie dziurawa, a może nawet bardziej od IE. Dla mnie tylko przeglądarki na silniku Chromium oraz Gecko (FF, palemoon itp) są dobrymi opcjami dla mnie. Jednak Chrome przekonuje mnie lepszą obsługą zakładek oraz bajerkami typu zmiana motywu oraz nie chcę czekać pół dnia, aż FF się odpali. Coraz więcej kumpli właśnie zmienia FF na Chrome ze względu na "mulenie" i jakoś mnie to nie dziwi. Co do Opery hmm jakoś jej nie lubię, chociaż nie jest złą przeglądarką. A używanie IE to absurd, dopiero te nowsze wersje można używać (czemu? bo są JUŻ TYLKO 3-5 lat do tyłu z rozwiązaniami zastosowania w innych przeglądarkach). Safari na PC też mówię nie.
Wszystkie przeglądarki w wersji stabilnej najnowszej.

Na komie:
Brandowa przeglądarka Androida 7/10
Dolphin HD Browser 9/10
Dolphin Mini 9/10
Opera Mini 7/10 (już nie używam)

Jak ktoś chętny mogę trochę więcej opisać, bo troszku się tym interesowałem.

Chrome 7/10
Explorer 0/10
Mozilla 8/10
Opera 4/10
Safari- Nie używałem

Opera - chyba najlepsza przeglądarka z jakiej korzystałem. Nie to co ten syfiasty Firefox czy Explorer. Przynajmniej nie muszę czekać godzinami, zanim załaduje się jakaś strona. Szybka, funkcjonalna i w dodatku bezpieczna. Przynajmniej nie spowalnia po wgraniu kilku rozszerzeń/wtyczek etc. tak jak Firefox.

Ja używam Oprey tylko wtedy gdy mi neta szybkość spowolnią. A Firefoxa używam ciągle, chociaż muli :)
Ale ja polecam Google Chrome.

Opera 7/10
Google Chrome 10/10
Safari 4/10
Firefox 5/10
Explore 2/10

Korzystam z Google Chrome. Zdecydowanie lepsza od opery między innymi pod względem otwierania stron itp.

Mozilla 10/10
Opera 6/10
G Ch 8/10
Exp 0/10

Ja używam mozilli 11.0, mi działa rewelacyjnie, i uwielbiam ją za dodatek:
Video Download Helper 3.4.6
Pomaga ściągać muze i filmy z neta, np. YT, czy wrzuta :D

PS. jeśli komuś mozilla muli, albo coś takiego, to albo ma słabego kompa, neta, albo ma wersje poniżej 10.0

1. Chrome
2. Opera
3. Firefox
Aczkolwiek nowa Opera zapowiada się całkiem ciekawie jeszcze jej nie testowałem, generalnie Opere preferowałem od lat, ale Chrome jest jednak ostatnio troche szybszy od niej, jak mowie jeszcze nie wiem jak jest z nowa wersja.

A jeśli ktoś ciągle szuka przeglądarki dla siebie polecam zapoznac się z przeglądarką Maxthon która jest obecenie najszybsza na rynku ;)

Chrome od paru lat ;) i trzyma sie ladnie chociaz czasem lubi zwieche zlapac...

Opera ladnie sie zapowiada i ponoc szybsza od chroma ale nie chce jakos zmieniac ;)

lisek?... xD umarl juz dla mnie dawno

wooow damian zdziwiles mnie Maxthonem bo pamietam to przegladarke jeszcze jak powoli ukazywala sie 6/7 lat temu i myslalem ze umarla ...
pozniej juz mnie tak nie interesowala... pozniej moze pobawie sie nia jeszcze ;)

a tak jeszcze nawiasem mowiac jesli chcecie chrome bez syfu to sciagacie chromium. Brak wtyczek/motywow itp itd.

Mozna jeszcze Comodo Dragon ale to kolejny klon chroma/chromium

Chrome 10/10
Explorer 5/10
Mozilla 7/10
Opera 3/10
Safari- Nie używałem
Dla mnie google chrome to strzał w dziesiątkę nie widzę lepszej przeglądarki od niej :)

Safari na starszych komputerach - tragedia.
Maxthon też, ale ciut lepiej działa.
Chyba opera jest najlepszą przeglądarką na starsze komputery.

Na komputerze nadal korzystam z Opery, ale na telefonie z androidem postanowiłem przetestować Maxthona i sprawdza się na prawdę dobrze. Jest zdecydowanie szybszy od Opery i posiada wiele przydatnych funkcji ;)

Back
Do góry