Update Karty Graficznej

B

Bahomat

Gość
Witam, ostatnio zainstalowałem na komputerze grę Call of Duty: Black Ops III Beta. Po włączeniu gra zaleciła mi zainstalowanie nowego oprogramowania do karty graficznej GeForce GTX 970. Mam problem gdyż poprzednia karta graficzna (GeForce GTX 980) nie była kompatybilna z windowsem 7 (jej sterowniki się rozsypywały po włączeniu). Na chłopski rozum: była zbyt nowiutka na win 7. Teraz kiedy mam zainstalować nowe oprogramowanie do mojej 970 obawiam się, że będzie powtórka z rozrywki. Więc mam do was następujące pytania: Czy instalować?; Jakie mogą być skutki uboczne grania bez nowego oprogramowania?
Z góry dziękuję za pomoc.

Mam problem gdyż poprzednia karta graficzna (GeForce GTX 980) nie była kompatybilna z windowsem 7 (jej sterowniki się rozsypywały po włączeniu).
Nie możliwe ;) Najwyraźniej złe sterowniki instalowałeś [nigdy nie instaluj sterów z płyty - pobierz z sieci nowsze, aktualne]. Karta ta obsługuje systemy: Windows 10, 8 & 8.1, Windows 7, Windows Vista, Linux, FreeBSD x86OS. Jak Ci nie działa - musiałeś coś źle zrobić.

Czy instalować?;
Instalować :) Odpowiednie, najnowsze dla swojej karty. Jak nie wiesz jakie wybrać - użyj programu SlimDrivers

Jakie mogą być skutki uboczne grania bez nowego oprogramowania?
Zaczynając od możliwości wybrania karty graficznej [zakładam, że masz całkiem nowy procek intela z wbudowanym GPU], co może część gier bez tego uniemożliwić, po problemy z działaniem gier [powiązane z powyższym] etc. Nvidia ma całkiem dobre sterowniki i zazwyczaj nie ma z nimi problemu.
Mając 980 musiałeś użyć nieaktualnych, lub niedostosowanych do danego systemu sterowników.

Back
Do góry