Turbo Soccer - pierwsza taka gra w VR?

Studio DODO4STORY games zamierza w niedługim czasie wprowadzić nową grę na rynek która może okazać się hitem. Chodzi tutaj o Turbo Soccer VR. Niby kolejna odmiana fify? No jednak nie, tutaj granie będzie w VR!
Gra jak narazie skierowana jest na HTC VIVE gdzie dostępne są kontrolery na dłonie i stopy, dzięki którym może być gra dostępna. Akcelerator, żyroskop i czujniki laserowe pozwalają na precyzyjne ustawienie się na boisku, kopnięcie piłki czy rozejrzeniu się po murawie. Będzie można wcielić się w napastnika, strzelca czy bramkarza i pomóc swojej drużynie wspinać się po drabinie sukcesu. Do wyboru będą tryby turniejowe i walki o puchar. To nie tyle, twórca zapewnia że gra będzie dopracowana i nikt się na tym nie zawiedzie.

Należy też zwrócić uwagę na samo urządzenie gdzie gra ma wyjść, dlaczego? A no dlatego że aktualnie cena HTC VIVE wynosi ok 2700 zł. Więc raczej do przewidzenia jest że nie każdy będzie mógł sobie pozwolić na taką rozrywkę. I raczej jak na razie pozostanie to nie zmienione.

Warto zwrócić też uwagę że jednym z zawodników w grze będzie Kamil Grosicki, jeden z reprezentantów drużyny polskiej który jak opowiada z urządzeniem i grą miał już styczność. Widać to również po zwiastunie który umieszczam poniżej.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

"Pierwszy kontakt z Turbo Soccer VR zrobił na mnie duże wrażenie. Założyłem gogle i nagle znalazłem się na stadionie. A gdy już przyzwyczaiłem się do tego, co mnie otacza, udało się zdobyć kilka ładnych bramek"

Nie ma dokładnej daty premiery, lecz jak twórcy zapowiadają gra ma pojawić się również w wersji na PC. W planach jest również wydanie Turbo Soccer na urządzenia mobilne.

Źródła:
gram.pl
interia.pl
grafika

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Back
Do góry