Szukam mrocznego RPG

R

Reverso

Gość
Witam,

Na początek chciałem się przywitać. :)

Poszukuję mrocznej gry RPG, z dużą ilością możliwości do co modyfikacji postaci i dużej ilości pancerzy. Miło by było gdyby grało się z 3ciej osoby. Grafika mnie nie interesuje, aczkolwiek chciałbym aby walka była w miarę ciekawa i wygodna (czary, przyjemna walka mieczem etc.) no i wspomniana wcześniej "mroczność". Zależy mi na tym, aby gra była utrzymana w takiej stylistyce, jakieś piekła, straszne zamki, lochy... Coś takiego.

Aczkolwiek jeśli ktoś ma inne ciekawe propozycje to też nie pogardzę. :)

Grałem w:
Wiedźmina
TESy
Dragon Age
Gothic
etc.

Dziękuje za odpowiedzi.

Rozważę napewno. Wziąłem się za Planetscape Torment, aczkolwiek można prosić o jakieś propozycje w 3d? Znaczy, kamera z za pleców bohatera, albo coś takiego...

Nie za wiele jest takiego czegoś szczerze powiedziawszy. Ogólnie to większość już przerobiłeś. Jest jeszcze Two Worlds, ale jest mierne i niespecjalnie mroczne. Możesz zagrać też w Drakensang dla samego czysto średniowiecznego klimatu.

Kup/Pobierz Darksiders/Darksiders 2 Polecam to RPG/Slasher Najlepsza gra w jaką grałem :D

Darksiders niedawno przeszedłem, aczkolwiek nie o to dokładnie mi chodzi. Amalura także.

A takie pytanie: Z Elder Scrollsów grałeś naprawdę we wszystkie części, czy wszystkie licząc od Morrowinda? Jeśli to drugie, to nie zapominaj, ze istnieją jeszcze 3 części TES przed Morrowindem: Arena, Daggerfall i Battlespire. Są równie klimatyczne co późniejsze odsłony, więc jeśli się za nie nie zabrałeś to masz w co grać :)

W Arenę dość dawno, Daggerfalla przeszedłem jakiś czas temu też. O Battlespire nie wiedziałem nawet. o.O

Widzę, że trochę cieżko z takim tytułem jak ja chce. W takim razie wystarczy rozbudowany rpg (dużo itemów, zbroi, czarów etc.) najlepiej z 3ciej osoby, aczkolwiek rzutem izometrycznym też nie pogardzę. :P

Dziękuje za odpowiedzi, naprawdę doceniam pomoc. :)

Wiem, co by mogło cię zainteresować - seria Ultima. To są świetnej jakości gry RPG mające do dziś rzesze fanów. Problemem jest, że są stare i często trzeba umieć przeboleć w nich to coś, co udaje, że jest grafiką. Jeśli nie możesz to polecam zacząć od części 7 - stracisz odrobinę na fabule, ale przynajmniej nie wypali ci oczu.

Cześć,

Miło Cię powitać! Mam kilka propozycji gier, które mogą Ci się spodobać, biorąc pod uwagę Twoje preferencje dotyczące mrocznej atmosfery i rozbudowanej personalizacji postaci.

1. Dark Souls - To seria gier, która jest znana ze swojej trudnej, ale satysfakcjonującej mechaniki walki. Oferuje wiele pancerzy i broni do wyboru, a także mroczną, gotycką atmosferę z pełnymi wyzwań zamkami i lochami. Trzeba być przygotowanym na nieco większe wyzwanie, ale klimat i walka na pewno dostarczą Ci mnóstwo emocji.

2. Bloodborne - Jeśli szukasz naprawdę mrocznego klimatu i gry z widokiem z trzeciej osoby, to może być świetna propozycja. Bloodborne oferuje niezapomniane starcia, dynamiczny system walki i atmosferę inspirowaną koszmarami, która doskonale wpisuje się w gotycki, przerażający świat pełen niebezpieczeństw.

Obie te gry łączą intensywną, emocjonującą walkę z mrocznym designem świata. Mam nadzieję, że którąś z nich uznasz za wartą wypróbowania! Jeśli masz dodatkowe pytania, śmiało pisz.

Back
Do góry