Sprzęt.

C

Claush

Gość
Jako iż, 26 kwietnia mam urodziny i chciałbym zakupić klawiaturę, lecz nie mam pojęcia jaką.
motywy:
- Żeby służyła na długo.
- Dla typowych ''gejmerowców''
- O wielkości średniej
- i oczywiście stałe klawisze.
- mechaniczyna czy inna, nie ważne dawajcie linki! ;]

Budżet - 150 zł -300zł.

Elphixi - niestety moja klawiatura ma już z 4 lata lub więcej. (nw bo dostałem od taty). Procek niedawno kupiłem 4 razy szybszy. A klawiatura mi się zacina i jest przestarzała.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Jakiś budżet podaj bo tak to nie ma sensu wrzucać propozycji z których 90% może być odrzucona ze względu na cenę.

edit: tak dodam od siebie - zastanów się, czy może nie wolisz uzbierać np na nowe gpu, albo procka czy chociaż słuchawki. Moim zdaniem klawiatura aż tak dużego znaczenia nie ma i aktualnie gram na takiej za 30 złotych i nie mam z nią żadnych problemów.

Mechaniczne - co do nich to nie znajdziesz takiej klawiatury od znanego zaufanego producenta za 300 złotych. Ceny takich klawiatur startują od około 400+ złotych. Np. CM Storm Quickfire XT. Nie mówię jednak, że klawiatury tańsze takie jak te wymienione niżej są złe, musisz po prostu poczytać recenzje i sam zdecydować.

Natec GENESIS RX75 GAMING
Zalman ZM-K500

Uważaj przy zakupie klawiatury mechanicznej na rodzaj przycisków (switch'ów). Poczytaj nieco o nich i zdecyduj, który będzie Ci najbardziej odpowiadał.

Membranowa

Przy niemechanicznych masz większą swobodę. Z takim budżetem spokojnie znajdziesz dobre klawiatury takich producentów jak SteelSeries czy Corsair. Tu trzeba będzie głównie oglądać obrazki, gdyż IMO oprócz wyglądu i budowy w środku te klawiatury bardzo się od siebie nie różnią.

Corsair K40 Performance (droższa)
Corsair Raptor K30 (praktycznie to samo co K40 tylko ma mniej bajerów)
Razer DeathStalker Essential 2014 (jak kręci Cię Razer, osobiście nie polecam, już pomijając co myślę o samym producencie, klawiatura ma dość niskie i płaskie przyciski)
Corsair K30 (kolejny tańszy Corsair)
NTT GRID / NTT ACE (tańśze, ale moim zdaniem świetnie wyglądające klawiatury. Szare przyciski kojarzą mi się ze starymi klawiaturami)]

Nie testowałem żadnych z tych klawiatur, wiem, że z tymi od Corsair / CoolerMaster nie powinno być żadnych problemów bo to dobre znane firmy. Co do reszty nie dam sobie ręki uciąć, ale wydaje mi się, że nie rozwalą się po tygodniu - po prostu są mniej znane. Poczytaj recenzje itd.

Pozdr.

Lel zrobił się z tego mini poradnik.

Skorzystam w jakiejś klawiatury Corsair ale mam dylemat z NTT GRID :/.

Osobiście wybrałbym NTT GRID. Z jednej strony Corsair to Corsair, ale nie podoba mi się zbytnio wygląd tych klawiatur, NTT raczej nie gorsza, a cena i wygląd / wysokie klawisze bardzo kuszą. Zamiast Corsair wziąłbym pod uwagę którąś z tych mechanicznych. Bo jak już wydać więcej to imo lepiej na mechaniczną. Czy z tych co podałem, albo tę co @Primo proponuje.

Back
Do góry