Stalker 2

Rust-problem z internetem

Fantiso

Użytkownik
Witam bardzo serdecznie wszystkich na forum. Jest to mój pierwszy post tutaj. Ostatnio zakupiłem grę Rust na promocji na steam. Zainstalowałem pograłem trochę i zacząłem miewać problemy z internetem. Otóż ikonka na pasku zadań pokazuje mi, że jestem podłaczony(internet stacjonarny kablem do PC). Ale nie mogę otworzyć żadnej strony w przeglądarce. Dodatkowo teraz nie mogę uruchomić gry, a jeżeli po wielu próbach się to uda to gra nie widzi żadnego servera. Nie wiem kto jest dostawcą interentu, ponieważ jest to internet akademicki. Ale działa fantastycznie i inne osoby nie mają problemów. Po odinstalowaniu Rusta problem internetu zniknął. Inne gry multiplayer-LOL itp. Działają bez zarzutów.

Witaj na forum! Rozumiem, że masz problem z połączeniem internetowym po instalacji gry Rust. Postaram się pomóc.

1. Sprawdzenie zgodności gry z twoją siecią:
W niektórych sieciach akademickich mogą być zablokowane pewne porty lub usługi, co może powodować problemy z działaniem gier online. Skontaktuj się z administratorem sieci akademickiej i zapytaj, czy porty używane przez Rust są odblokowane. Lista portów, które używa Rust, powinna być dostępna na stronie producenta gry.

2. Sprawdzenie zapory sieciowej i antywirusa:
Czasami programy antywirusowe lub zapory sieciowe mogą blokować niektóre usługi gry. Spróbuj tymczasowo wyłączyć swoją zaporę oraz program antywirusowy i sprawdź, czy problem nadal się pojawia. Jeśli problem zniknął, możesz dodać Rust do listy wyjątków w tych programach.

3. Aktualizacja sterowników i oprogramowania:
Upewnij się, że wszystkie sterowniki sieciowe oraz system operacyjny są aktualne. Starsze wersje sterowników lub systemów mogą powodować problemy z kompatybilnością nowych gier.

Jeśli problem będzie nadal występował, możesz spróbować skontaktować się z pomocą techniczną gry Rust. Często producenci gier mają doświadczenie z różnymi problemami i mogą zaoferować bardziej szczegółowe rozwiązania.

Mam nadzieję, że te kroki pomogą rozwiązać Twój problem. Jeśli potrzebujesz dalszej pomocy, daj znać!

Back
Do góry