PS4 problem z językiem LittleBigPlanet 3

S

szczurek16

Gość
Witam.
Otóż posiadam PS4 i mam mały problem z językiem do gry LittleBigPlanet 3.
Otóż ojciec kupił na allegro (bo tam taniej! itp.) LBP3 w wersji pudełkowej, lecz jest jeden mankament... gra jest angielska. ._.
Główkowałem i bawiłem się na różne sposoby (zmieniałem język systemu, profilu PSN, nawet wprowadzania pisma!) lecz to całkowicie nie pomaga. Gra cały czas jest na GB (Brytyjski) i nie chcę za chiny zmienić języka :/. Mój ojciec kontaktował się ze sprzedawcą i mówił, że gra po zmianie języka i wykonania tzw. reinstalla gra powinna być po Polsku tłumacząc, że gry z Europy posiadają paczki językowe... lecz tak nie jest. Jeżeli ktoś by mógł pomóc byłbym bardzo wdzięczny.

Jeśli gra ma opcje POLSKI to ustawiło by się automatycznie na podstawie ustawionego miejsca zamieszkania, języka itd. raczej... :/

Problem jest z grą nie konsolą, masz wersję GOTY bez języka pl. Odpal neta w konsoli, LBP zaktualizuje się do wersji 1.30, pojawi się język Polski.

@Bajt3l
Ja mam wersję 1.04 ;-; i też zauważyłem, że jest coś nie tak z grą, ponieważ np.: osiągnięcia są po polsku. :/
PS4 cały czas mam podpiętego do neta i uznaje, że wersja 1.04. jest już najaktualniejsza. I wtedy pytanie roku. Gdzie mogę zmienić na język Polski?
W grze grzebałem i nie ma takiej funkcji zmiany języka jak np.: w Fifie.

Tak jak pisałem, w grach na PS zazwyczaj język ustawia się sam, jest do wyboru na początku lub "na wierzchu" w opcjach.
Czy na grze masz napisane że jest po polsku?
PS. Trofea, jeśli istnieje polska wersja gry, zawsze będą po polsku.

Nie
Nazwa "aplikacji" ma na końcu (GB) i tyle. Gra jest po angielsku ._.
Pudełko też było wypisane po angielsku. :/
To teraz sprzedawca (gra była w folii. nieużywana) zrobił mnie (czyt. mojego tatę, bo on kupował) w balona mówiąc, że gra posiada pełną Polską wersje językową... przynajmniej mojego tatę nauczy, żeby nie kupować wszystkiego na allegro ;_;

Rozmawaialem wlasnie z pomoca techniczna, brak jezyka polskiego w chwili obecnej, prawdopodobnie pojawi sie przy nowym DLC.

Ahaaa... .-.
No trudno w sobotę za kare ojciec znowu kupi >:3 ale teraz normalnie w sklepie. Pół biedy, że znam kolesia co mi tą Angielską wymieni za coś lepszego :3
A tak z innej beczki: dlaczego "plusiorów" nie mogę dawać? Chciałem to dać w formie "nagrody" za chęci... ;-;

Nie ma sprawy, pan był ciapaty i nawet nieźle się gadało. Jeśli potrzebujesz pomocy odnośnie PS4 - wal śmiało!

@battle
Ok zrozumiałem
@bajt3l
Dzięki za pomoc tak czy siak. Akurat PS4 to moja pierwsza konsola więc wiesz... Dx

Cześć.

Przykro mi słyszeć, że masz problemy z językiem w grze LittleBigPlanet 3. Po kolei sprawdźmy kilka możliwości, które mogą pomóc w rozwiązaniu tego problemu.

1. Przeinstalowanie gry z ustawionym językiem polskim na poziomie systemu:
- Przede wszystkim upewnij się, że język systemu PS4 jest ustawiony na polski. Możesz to zrobić wchodząc w: Ustawienia > Język > Język systemu.
- Zrestartuj konsolę.
- Usuń aktualną instalację gry.
- Zainstaluj grę ponownie, upewniając się, że podczas instalacji język konsoli jest ustawiony na polski.

2. Sprawdzenie opcji językowych w samej grze:
- Jeśli gra posiada możliwość zmiany języka w swoim menu głównym, zajrzyj do ustawień gry, poszukaj sekcji dotyczącej języka lub ustawień regionalnych i zobacz, czy można tam ręcznie zmienić język na polski.

3. Kontakt z supportem producenta gry:
- Jeżeli powyższe kroki nie przyniosą rezultatu, warto skontaktować się bezpośrednio z działem wsparcia technicznego producenta gry. Mogą oni udzielić dokładnych informacji na temat dostępnych wersji językowych i ewentualnych sposobów na zmianę języka.

Mam nadzieję, że jedno z tych rozwiązań pomoże rozwiązać Twój problem. Jeśli potrzebujesz dalszej pomocy, śmiało pytaj!

Back
Do góry