Program do nagrywania i edycji filmów

• Thread starter Thread starter Event
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
E

Event

Gość
Witam!Tak jak nazwa tematu mówi, poszukuję programy do nagrywania i edycji filmów. W tym momencie dysponuję programami:
-do nagrywania: Fraps
-do edycji nagrań: Windows Movie Maker

Próbowałem się zaopatrzyć w Sony Vegas(Sony Vegas Pro 11 i 12), lecz nie funkcjonuje na systemie Windows XP(32 bity). Prosiłbym o podanie nazwy programu lub ewentualnie linku do download, który funkcjonowałby na podanym wyżej systemie.

Jeśli nie można to nie można, a mógłbyś podać jaka wersja działa na XP 32 bity(najlepsza) może uda mi się scrackować ;D

Re: Odp: Program do nagrywania i edycji filmów

Pro 11 dziala z xp bynajmniej mi chodzil

Frapsa uzywam coraz rzadziej bo znalazlem 2 zdecydowanie lepsze: Playclaw 4 i Mirilis Action (Polski produkt :D)

Wysłane z Samsunga Galaxy GT-I5510

Wczoraj pobrałem program Camtasia Studio, używał go ktoś ? Prosiłbym o opinie:)

Do nagrywania filmów jeszcze jest program Hyper Cam 2 [Bardzo dobrze się nim nagrywa,edytować nim też chyba można ;) ] Tylko musiałbyś obejrzeć jakiś filmik jak się nim obsłużyć,bo jest trochę na początku trudno,ale można się przyzwyczaić.

Może dam podstawowe info tutaj :D
1.Gdy wchodzisz w program Hyper Cam 2 i chcesz nagrać filmik klikasz prostokątne okienko z napisem Select Region.
2.Następnie zaznaczasz miejsce na pulpicie które ma być przez program nagrywane.
3.Za pomocą klawisza F2 odpalasz filmik i wyłączasz.Natomiast klawiszem F3 robisz pause w trakcie filmiku i tym samym klawiszem puszczasz :)
Z edytowaniem musisz poszperać w necie,bo nie nagrywam filmików i z tym nie mam już doświadczenia :)
Myślę,że pomogłem ;)

Ja polecam program: MSI Afterburner
Nie klatkuję, i nie biedzie dużo pamięci RAM, jak i CPU.
Poradnik: http://www.youtube.com/watch?v=XMzdQe4eak4 ( Pierwszy lepszy z YT xD )

Dodatkowo polecam używania programu : AudaCity.
W którym możesz oddzielnie nagrywać dźwięk z obrazem.
By mieć więcej opcji, przykładowo: usuwanie szumów.
( Myślę że poradnik jest zbędny - łatwy w użyciu :3 )

Co do montowania ...
Przeważnie każdy program jest lepszy, nawet te darmowe, lecz głównie nie lubię jak ktoś robi takie ... Intro w WMM.
Czy obrazków z Paint'a, bo to pada na oczy, i jak najszybciej wyłączyć film i skakać przez okno xD

Mam nadzieję że pomogłem.

Back
Do góry