Problem z uruchomieniem komputera

Status
Zamknięty.
J

janek3108

Gość
Witam, otóż mam problem z uruchomieniem mojego komputera. Gdy wlączam jest logo windowsa ale nie ma tego jakby loadingu tych kolek. Po pewnym czasie wyswietla się próba naprawienia systemu, potem diagnozowanie komputera. Następnie jest niebieskii ekran [ to nie blue screen ] i jest napisane uruchom ponownie i ze to moze pomoc w naprawieniu... Nie wiem co zrobić, proszę o pomoc ;c

P.S: Wcześniej też miałem coś takiego, tylko tata [ :D ] coś tam znalazł i to był uszkodzony dysk. A wczoraj nie moglem uruchomić przeglądarki...

No z wirusem dosyć możliwe, kompa mam od sierpnia i nie chce mi się instalować antywirusa xd Tylko, ze jak to teraz usunąc/naprawic dysk?

Nie reinstaluj wsadź płytę windy i napraw składniki windowsa (podmieni pliki główne). Później wyczyść antywirem.

Dzięki tylko, ze nie mam płyty windowsa. A do Frestila, przy tym niebieskim ekranie mam jeszcze opcje zaawansowane i tam jest kontynuuj i te odzyskiwanie systemu. Więc jak mam odpalic te awaryjne uruchamianie skoro nie moge komputera uruchomić? [ sory wiem jestem nieogarem, szukam Waszej pomocy ]

Jeśli system nie odpala nic z tym nie zrobisz :( Możesz jeszcze poprzez f8 spróbować odpalić trybie awaryjnym.

To zależy czy masz orginalny system preinstalowany przez serwis. Sprawdź czy nie masz jakiegoś recovera na płycie

Nikt tu nie wymienił tej przyczyny ale mogła ci się poluźnić karta graficzna radze Ci to sprawdzić :)

Dziękuję wszystkim serdecznie za porady, ale wszystko się już wyjaśniło. Po prostu zawalił update windowsa. Przywróciłem do ostatniego updata'e i jest git :)
Do zamknięcia.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry