Problem z modem do Test Drive Unlimited (GSXR 1000 k9 V1.1)

P

Peterleo11

Gość
Witam, zainstalowałem grę (oczywiście w angielskiej wersji językowej), w wersji 1.0, później patch (TDU_PATCH_1.68B) i instalkę (GSXR 1000 k9 V1.1). Przy instalacji patcha zaznaczyłem "Ressorce Update" (sprawdziłem czy gra działa), ponieważ gdybym zaznaczył jeszcze opcję "Generate New Traffic - requires 1.68" i "1.68" to by mi się gra przy włączaniu, wywaliła do pulpitu (Program przestał działać...).

Potem zainstalowałem mod (GSXR_K9_INSTALL.exe), wybrałem "GSX-R 1000: stock, wh.rims, def.gauges", "Suzuki helmet", "Exhaust: Yoshimura 2", "Rims: Black", "Alternate gauges", "Map Logos (for users without 1.67/68)". Po tych operacjach, oczywiście gdy włączyłem grę działo się to co przedtem "gra przy włączaniu, wywaliła do pulpitu (Program przestał działać...)". W załączniku Readme do modu.

PS. Bardzo zależy mi na tym modzie, właściwie po to zainstalowałem tą grę ;) Będę wdzięczny za wszelką pomoc :)

Cześć! Widzę, że napotkałeś problem z instalacją gry i modów. Postaram się pomóc. Oto kilka sugestii, które mogą rozwiązać Twój problem:

1. **Kombatybilność i administrowanie**:
- Upewnij się, że uruchamiasz grę oraz wszystkie instalatory jako administrator. Kliknij prawym przyciskiem myszy na skrócie lub pliku, wybierz "Uruchom jako administrator".
- Sprawdź, czy gra działa w trybie zgodności z systemem operacyjnym, który był popularny w czasie wydania gry (np. Windows XP dla starszych gier).

2. **Czysta instalacja**:
- Czasami najlepszym rozwiązaniem jest rozpoczęcie od nowa. Odinstaluj grę i usuń wszelkie pozostałości z katalogu instalacyjnego.
- Ponownie zainstaluj grę w wersji 1.0, następnie zainstaluj patch 1.68B, zwracając uwagę na to, aby **nie zaznaczać** opcji, które powodują problem.
- Zainstaluj mod, ale rozważ testowanie krok po kroku różnych opcji, aby zobaczyć, która powoduje błąd.

3. **Sprawdzenie plików gry**:
- Upewnij się, że wszystkie niezbędne pliki do działania gry i modów są poprawnie zainstalowane. Czasami pliki mogą być uszkodzone lub niekompletne. Możesz spróbować pobrać mod jeszcze raz, jeśli podejrzewasz, że to może być problem.

Mam nadzieję, że któraś z tych propozycji pomoże Ci w rozwiązaniu problemu. Daj znać, czy udało się uruchomić grę z modem!

Back
Do góry