Problem z laptopem

Status
Zamknięty.
E

Evelyn

Gość
A dokładniej z ładowaniem go. Wczoraj podłączyłam go pod ładowanie i nic, dopiero gdy docisnęłam i zablokowałam, żeby kabel siedział idealnie do końca laptop zaczyna się ładować. Nie mam możliwości pójścia do sklepu w którym go kupowałam, będę mieć tą możliwość dopiero po świętach, mam go rok, więc jak coś powinien być jeszcze na gwarancji. Ale chciałam się zapytać, czy to problem z gniazdem czy może kabel mi nawala?

Raczej kabel, wejścia w laptopach są przeważnie dość trwałe, jesli nie robiłaś z nim nie wiadomo czego , moja siostra która nie za bardzo dba o lapka, kabel wymieniała już ze 2-3 razy, też musiała dociskać i lockować, i podczas ładowania każde najmniejsze poruszenie nim powodowało koniec ładowania.

To by mi wiele ułatwiło, jutro przejdę się i zobaczę co z nowym da się załatwić. Ja o swojego laptopa dbam, więc nie uszkodził się na pewno.

Okazało się, że to jednak było gniazdo. Laptop pojechał na gwarancji. Został naprawiony i już do mnie wrócił. Nawet długo nie musiałam na niego czekać.

Może i gniazdo naprawione ale jest inny problem. Mam na nim zainstalowane parę gier i gdy je włączam pojawia się piękny blue screen za każdym razem i do każdej gry. Zanim mnie coś trafi szukam powodu dlaczego tak się dzieje. Dla jasności mam Windows 7, 64 bit, z tego co zdążyłam zobaczyć kod błędu to 0x00000116. Nie wiem czy to coś pomoże, ale może ktoś ma pomysł jak rozwiązać ten problem.

Z tego co piszą ten błąd związany z grafiką. Czyli reinstall sterowników na dzień dobry. Jak nie to poszukam inne opcje.

Karty to : Intel(R) HD Graphics Family i NIVIDA GeForce GT 540M. Ostatnio chcąc zainstalować nowe sterowniki, pojawił mi się ... blue screen. Szlag mnie trochę trafia, ale chyba przejdę się do znajomego informatyka, żeby on się z tym pomęczył, bo ja chwilowo siły do tego nie mam.

Zobacz jakie masz sterowniki i poszukaj starszej wersji, najprawdopodobniej to jest przyczyna. Oczywiście do Ge Force'a . Sa tam problemy ze sterownikami na niektórych konfiguracjach sprzętowych.

Istnieje też jakaś tam szansa że jest problem z karta graficzną ale najpierw poszukaj starszych sterowników ( nie nowszych ! )

Komp już przeszperany, ktoś jednak musiał w nim grzebać. Mam nowe sterowniki i już jest w porządku. Dzięki wszystkim za rady :)

Status
Zamknięty.
Back
Do góry