Problem z komputerem

Status
Zamknięty.
Witam
Stwierdziłem dzisiaj że czas odkurzyć i wyczyścić komputer.
Otworzyłem go i zebrałem z wierzchu kurz potem odkręciłem wiatrak procesora(zdj 1) i wyczyścilem go.Później odkręciłem zasilacz i też go wyczyściłem.I na końcu wszystko dokładnie przedmuchałem powietrzem i wyczyściłem pędzelkiem.
Zamknąłem skrzynke wszystko po podłaczałem i stwierdziłem czas wejść na serwer i posprawdzać a tu nagle JEB JEB JEB "Reboot and Select proper Boot Device or Insert Boot Media in selected Boot Device and press a key".

Przestraszyłem się trochę bo na Kompie miałem pełno zdj. itd.I teraz nie wiem co mam zrobić.Aktualnie nie ma mnie w domu i nic nie zrobie ale ciągle się martwie.Wie ktoś może jak to naprawić i czy z moimi danymi na kompie nic się nie stanie(to najważniejsze).

Z góry dziękuje za pomoc.;)

DewMaster

Przy sprzątaniu komputera jest różnie. Czasem po prostu jakiś kabel poluzujesz i przez to coś nie działa, poprawiasz i działa dalej.
Choć jest zawsze taka możliwość, że nieodpowiednia konserwacja komputera mogła trwale uszkodzić jakiś komponent, np. poprzez doprowadzenie do wyładowania elektrostatycznego na jednym z komponentów komputera.
Model płyty powinieneś gdzieś znaleźć na samej płycie głównej, na pewno gdzieś jest wydrukowany, poszukaj.

Do dysku powinny być wpięte dwa. Jeden zasilający (z zasilacza), drugi do transmisji danych (z plyty głównej).
SATA+connected.jpg

Status
Zamknięty.

Podobne treści

Back
Do góry