Problem z komputerem, laptopem.

N

NeQueRuŚ

Gość
Cześć,

Mam problem z komputerem i laptopem. W niestałych odstępach czasowych po prostu się zawiesza, staje w miejscu i wygląda to, jakbym oglądał screena. Nic się nie da zrobić, ctrl alt delete nie działa, jedynie hard reset pomaga. Zwykle zdarza się to podczas grania, i następuje wtedy dosyć szybko (po 20-30 minutach gry)

Temperatura komputera "w stanie spoczynku" : http://scr.hu/4px7/xk0kq

Temperatura po 15 minutach gry : http://scr.hu/4px7/4s7ea

W takim razie prawdopodobnie zainstalowałeś na jednym i drugim jakieś g*wno. Proponuję porządne skanowanie i czyszczenie.

edit: albo już format :D

Format wszystkich dysków zrobiony, nic to nie dało :v

Też to nie może być zasilacz, bo mam markowy i nie wybuchający (każdy wie o co chodzi), więc doszliśmy z Reduxem do wniosku, że najlepiej wysłać karte graf. na gwarancje. Jak wróci to zdam relację ;)

Format wszystkich dysków zrobiony, nic to nie dało :v

Też to nie może być zasilacz, bo mam markowy i nie wybuchający (każdy wie o co chodzi), więc doszliśmy z Reduxem do wniosku, że najlepiej wysłać karte graf. na gwarancje. Jak wróci to zdam relację ;)
nie no to zdecyduj się z czym masz problem :D Laptop czy komputer?

Lapek na bank zakurzony, masz dwie opcje:
a) gdy lapek na gwarancji - napisz do serwisu "laptop się grzeje", oni go wezmą i wyczyszczą
b) gdy lapek nie ma gwarancji - albo szukasz serwisu, albo rozkręcasz go na własną rękę. Przeczyszczenie od środka, wentylatory etc.

W przypadku PC:
1) Przeczyść go od środka
2) Aktualizuj stery
3) Przeskanuj antywirusowo
4) Sprawdź HD Tunem dysk
5) Sprawdź Memtestem pamięć RAM

Lapek na bank zakurzony, masz dwie opcje:
a) gdy lapek na gwarancji - napisz do serwisu "laptop się grzeje", oni go wezmą i wyczyszczą
b) gdy lapek nie ma gwarancji - albo szukasz serwisu, albo rozkręcasz go na własną rękę. Przeczyszczenie od środka, wentylatory etc.

W przypadku PC:
1) Przeczyść go od środka
2) Aktualizuj stery
3) Przeskanuj antywirusowo
4) Sprawdź HD Tunem dysk
5) Sprawdź Memtestem pamięć RAM

PC -

1. Przeczyszczony, sprężonym powietrzem także
2. Zaktualizowane kilka dni temu (sterowniki z oficjalnych stron)
3. Wirusów brak
4. Skan dysku problemów nie wykazał, wszystkie "kwadraciki" zielone, temperatura 21-24 stopnie
5. RAM bez żadnych problemów

A komputer jak sie wieszał, tak sie wiesza :/

Back
Do góry