Problem z klawiaturą

D

Dodatek

Gość
Siemanko! Mam niestety wielki problem z klawiaturą i liczę, że mi pomożecie.
Otóż, podczas włączania komputera klawiatura normalnie działa, ale gdy przychodzi czas na logowanie do systemu Windows, klawiatura po prostu się wyłącza. Ikonki gasną, żaden przycisk nie działa.

1. Próbowałem już z inną klawiaturą i jest tak samo.
2. Mogę używać klawiatury w BIOSie, tam chodzi normalnie - jak nowa. Problem zaczyna się przy logowaniu.

Jakieś sugestie? Pomożecie?

Standardowo można podpiąć klawiaturkę pod stare wejścia COM (te kolorowe okrągłe). Klawka za 10-20 zł tzw. awaryjna na tego typu sytuacje. Potem sobie sprawdź czy czasami ci sterowniki jakieś się nie załadowały bądź czasami wyłączyły. Skan antywirem bo może jakiegoś syfa pobrałeś.

Stery bugują/rejestr uszkodzony/wirus i parę innych opcji. Najłatwiej przeskanować rejestr i wirusy chyba.

Klawiatura systemowa Ci powinna do tego starczyć.
Ps. Co do sprawdzania wirusów lepiej LiveCD jakieś użyj.

Cahir napisał:
Stery bugują/rejestr uszkodzony/wirus i parę innych opcji. Najłatwiej przeskanować rejestr i wirusy chyba.

Klawiatura systemowa Ci powinna do tego starczyć.
Ps. Co do sprawdzania wirusów lepiej LiveCD jakieś użyj.
A jak otworzyć tą klawiaturę systemową? Jakbym mógł się tylko zalogować do systemu to byłoby super, bo podejrzewam że sterownik wyłączyłem długo wcześniej a nie zamykałem systemu tylko od 2 tyg brałem "Stan wstrzymania" ;p

A czemu nie możesz się zalogować ciężko włączyć klawiaturę systemową podczas logowania? Poszukaj ikonki chyba dolny lewy róg. Po zalogowaniu: akcesoria->ułatwienia dostępu->klawiatura systemowa.

Problem w tym, że ja wgl nie mogę się zarejestrować do systemu! Gdy wyskakuje okno logowania, klawiatura się wyłącza. Tak samo jest jak włączam tryb awaryjny, na początku mogę wybrać a potem się wyłącza :/

Cahir napisał:
Przeczytaj to co napisałem i pomyśl jeszcze raz.
Jeżeli chodzi Ci o winkeya, to klikałem go i nic się nie włącza. Czytałem też w internecie jak włączyć klawiaturę systemową i podobno nie zawsze pojawia się po kliknięciu, bo może nie być tak w ustawieniach. Dodatkowo skrót na włączenie takiej klawiatury to "Winkey+U". Niestety nic z tych rzeczy nie pomaga, bo nawet jak wchodzę w edytor rejestru to się klawiatura wyłącza. Dzisiaj pożyczę klawiaturę z wyjściem ps2 i może się uda.

Back
Do góry